Naslovnica Showbiz Zvijezde

'Film General se snima po planu. Čekamo sada snijeg...'

Antunu Vrdoljaku uručena Nagrada za životno djelo Vukovar film festivala
25. kolovoza 2017. u 21:44 10 komentara 1434 prikaza
Antun Vrdoljak
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

U sklopu 11. Vukovar film festivala u petak navečer je poznatom hrvatskom redatelju Antunu Vrdoljaku uručena festivalska Nagrada za životno djelo, a uručio mu je uručio direktor Vukovar film festivala Igor Rakonić.

Intervju Goran Višnjić: Za 'Generala' nisam uzeo ni centa, dobit ću tri avionske karte

„Veseli me jedna ovakva nagrada. Veseli me i uspjeh festivala jer je lijepo vidjeti kada iz razvalina niče neki novi svijet. Vukovar film festival je vrlo dobar festival i iznenađen sam kvalitetom njegovog programa“, rekao je Vrdoljak.

Tom prilikom Vrdoljak je rekao kako njegov najnoviji film „General“, koji je životna priča o generalu Anti Gotovini, snima se po planu. Istakao je kako je do sada snimljeno nekih 85 posto filma kao i da bi premijera treba biti organizirana negdje oko Božića.

„Čekamo sada snijeg jer ipak film govori o njegovom životu, a rat se vodio i tijekom zime kada je bilo i snijega. Usporedo radimo i seriju koja će imati osam nastavaka, a koja bi trebala da se počne prikazivati tijekom mjeseca rujna iduće godine“, rekao je Vrdoljak dodajući kako je iznimno zadovoljan glumačkom ekipom koja je okupljena za potrebe snimanja ovoga filma.

Uz Vrdoljaka tijekom ovogodišnjeg Vukovar film festivala biti će uručena i Nagrada za posebne zasluge razvoju hrvatskog filma. Tu nagradu biti će uručena spisatelju Pavlu Pavličiću.

Ovogodišnji, 11. po redu Vukovar film festival, započeo je u ponedjeljak 21. kolovoza, a završava u subotu 26. kolovoza. Svečanost zatvaranja biti će održana na terasi Agencije za plovne putove s početkom u 20.30 sati. Na samoj svečanosti zatvaranja biti će dodijeljene i nagrade najboljih filmovima i pojedincima.

Tijekom šest festivalskih dana biti će prikazano ukupno 80 filmova od kojih je njih 20-ak prikazivano i na ovogodišnjim festivalima u Caenu i Berlinu. Filmovi su prikazivani u četiri grada (Vukovar, Osijek. Beli Manastir i Valpovo) i na ukupno 10 lokacija.

Partneri filma:

pasica | Autor :

 

Snimanje filma General NAKON ŠEST MJESECI U Zagrebu pala zadnja klapa filma i televizijske serije General MARIJANA MIKULIĆ Prva žena s kojom sam se poljubila bila mi je cimerica antun vrdoljak 'Nemam ugovor s HRT-om na 130 tisuća kuna. Netko je pijan ili zločest'
Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • Deleted user:

    a moj antune..cemu toliko gubljenje vrimena..imas bandica..on bi..ti napravia snig i usrid lita..

  • mobitel20:

    Jugonacionalistima jos suza padne kad se sjete Tihe i Prle. A i ja se sjecam Ine, htio ne htio...a ovdje se kao, "izruguju partizanstini" a ovo je tek DRUGI normalan film o Domovinskom ratu. To je hrvatska sramota a ne ... prikaži još! to sto jugonacionalisti tipa Grlica,Matanica,Tomica,Djikica, Ivancica, Frljica " rade svoj posao" difamacije Hrvatske. Nece im past na pamet snimiti film o silovanjima Vukovarki ili napisati pjesmu o Stajicevu,Begejcima, Manjaci itd,itd...U ovakvim situacijama pozelim da je neka nasa 45-ta...ali eto, omogucili smo i moralnim nak.azama da zloupotrbljavaju demokraciju. Ali neka, jos 10-tak godina i drugacije ce biti stanje. Mladi narastaj ce ih pomesti..."Ludji" su od nas...mi smo ipak bili ograniceni strahom da se ne povampire ranije i da nam ne zapucaju u ledja, ali mladji nemaju pardona. A do tada ce se snimiti jos barem 10-tak filmova temeljenih na ISTINI a ne na Tomicevoj fikciji, pa ce glwdanost tih filmova 20 puta nadmasiti sve "prisilne ucenike koji moraju gledati" te blj.uvotine.

  • carjegol13:

    A tantijeme za film prenesi na čukununuke...