Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Fatboy Slim na prvom klupskom nastupu u Hrvatskoj!

Tiger Woods
AFP
PR
Autor
PR članak
14.06.2012.
u 13:55

Multitalentirani glazbenik, producent, DJ, remikser, glazbeni inovator i hitmaker FBS jedan je od najpoznatijih i najpozitivnijih ličnosti cjelokupnog entertainmenta

Fatboy Slim, jedno od najvećih imena u povijesti elektronske plesne glazbe nastupit će u petak, 22. lipnja u Culture Clubu Revelin. Bit će to njegov prvi klupski nastup u Hrvatskoj i jedan od vrhunaca kompletne party sezone u Dubrovniku i na Jadranu jer je dosad nastupao isključivo na velikim otvorenim prostorima..

Norman Cook na svjetskoj je glazbenoj sceni prisutan već više od tri desetljeća tijekom kojih je nastupao pod raznim pseudonimima (Pizzaman, Quentox), u različitim bendovima (The Housemartins, Beats International, Freak Power…) i žanrovima, ali je daleko najpoznatiji kao Fatboy Slim. Multitalentirani glazbenik, producent, DJ, remikser, glazbeni inovator i hitmaker FBS jedan je od najpoznatijih i najpozitivnijih ličnosti cjelokupnog entertainmenta.

Zahvaljujući svojoj sklonosti prema bubnjevima (karijeru je započeo svirajući u post punk bendu Disque Attack) i hip hopu, dugo je eksperimentirao s plesnim glazbenim žanrovima da bi tamo sredinom 90-tih predstavio Big Beat, hibrid breakbeata nakrcan hip hop i funk semplovima, te ga na velika vrata uveo u mainstream. Za to je bio zaslužan album “You’ve Come A Long Way Baby” i njegovi megahitovi “Praise You, "The Rockafeller Skank", "Right Here Right Now" i “Gangster Tripping” koji su i dan danas sastavni dio špice večeri svakog kluba koji drži do sebe, ali i popularne klupske večeri “Big Beat Boutique”, kao i brojni remiksevi poput onih za Beastie Boyse i Cornershop.

Fatboy Slim postao je velika zvijezda, jedan od prvih superstar DJ-eva koji su punili festivale, klubove, stadione, arene i plaže diljem svijeta. Na jednoj od njih – onoj u Brightonu – 2002. skupio je čak 250 tisuća ljudi. Sljedećih godina Norman je ponovio uspjeh singlovima “Weapon Of Choice”, “Star 69”, “Push the tempo” i “Don’t let the man get you down” te osvojio brojne glazbene nagrade poput Brit Awardsa (dvaput) i  video music awardsa MTV-a (čak deset puta).

Bez obzira na to kako ga zovete, vrtite li “Dub Be Good To Me”, "Turn On, Tune In, Cop Out" ili “Praise You” ili mantrate “Right About Now, Funk Soul Brother” dolazak Fatboy Slima u Culture Club Revelin predstavlja prvi vrhunac sezone u Dubrovniku i najjači adut u premještanju kompletne party-scene na jug Dalmacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?