Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donesena odluka

Saša Lozar oslobođen krivnje za nesreću u kojoj je usmrćen pješak

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
10.05.2019.
u 15:38

Riječ je o prometnoj nesreći koja se dogodila prošle godine u veljači kada je pjevač Mercedesom naletio na 86-godišnjeg pješaka.

Na Općinskom sudu u Zagrebu objavili su da je Saša Lozar, poznati radijski voditelj i pjevač, oslobođen nakon što je u veljači prošle godine Mercedesom naletio na pješaka.

Sve se odvilo u jutarnjim satima na Selskoj cesti gdje je Lozar naletio na 86-godišnjeg Nikolu Marinkovića. Pješak se nakon udarca otkotrljao na kolnik te zbog dobivenih ozljeda preminuo 1. ožujka iste godine, a pjevač je zbog toga završio na sudu.

Prometni vještak Zvonko Ivašić utvrdio je da je brzina kojom je Lozar vozio 47,7 km/h te da se zaustavio nakon 11,6 metara. Utvrđivanjem štete na automobilu utvrđeno je da mu je pješak prilazio brzinom većom od koračanja, ali uz korištenje štapa, piše Jutarnji.

Pjevač je naveo da zbog kombija koji je skretao nije uočio pješaka, dok je vještak uvjeren u suprotno. Ako spomenutog kombija uistinu nije bilo, Lozar je mogao uočiti pješaka i zaustaviti se na vrijeme. U pjevačevoj verziji situacije, u kojoj je kombi zasmetao, Lozar ne bi mogao zakočiti na vrijeme da je vozio manje od 39 km/h.

Ključne riječi

Komentara 9

LI
liliZG
16:04 10.05.2019.

Utvrđivanjem štete na automobilu utvrđeno je da mu je pješak prilazio brzinom većom od koračanja, ali uz korištenje štapa, piše Jutarnji. jel to znači da je deda trčao "štapareći"?

DU
Deleted user
18:11 10.05.2019.

Dabogda vam svima sto pljujete sad netko skoci pred auto. Pa zavrsite iza resetaka kad to tako zazivate.

Avatar Melankolija
Melankolija
16:04 10.05.2019.

Kakvi su to vjestaci, pa ovo ni NASA nebi mogla potvrditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije