Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrdoljak o Titu

Dokumentarno-igrana serija “Tito” Antuna Vrdoljaka od 19. ožujka

Serija Tito
05.03.2010.
u 14:43

Uloga Tita pripala je 46-godišnjem glumcu Borisu Svrtanu: – Kad je Tito umro, bio sam klinac od 15 godina koji nije imao pojma o tome što se zbiva iza političkih kulisa jednog razdoblja.

- Za svaki projekt koji sam snimio rekao sam da mi je najvažniji, tako je i s “Titom”. Ideju o nastanku ovog serijala nećemo mistificirati, pa ja sam samo čovjek koji voli svoj posao i kojem je bio veliki izazov ekranizirati priču s hepiendom o jednom povijesnom velikanu koji je umro sretan i zadovoljan – priznao nam je neumorni redatelj, scenarist i producent Antun Vrdoljak koji je svoj posljednji redateljski pečat stavio na dokumentarno-igranu seriju u 12 nastavaka koja nosi naziv “Tito”.

U seriji koja je nastajala pune tri godine na lokacijama u Hrvatskoj i svijetu, a posljednja scena snimljena je prije dva tjedna, sudjeluju svjedoci vremena, mnogi povjesničari, političari i ljudi iz političkog, kulturnog i javnog života koji su imali prilike upoznati se s Titom i surađivati s njim.

Uvijek znatiželjni 78-godišnji redatelj pozabavio se cjelokupnim Titovim životom, od djetinjstva do njegove smrti 1980. kroz mnoge filmske i televizijske zapise iz već pomalo zaboravljenog vremena.

Osim intervjua Antuna Vrdoljaka koje je vodio s mnogim političkim i kulturnim uglednicima, posebno atraktivni za publiku bit će  igrani dijelovi serije u kojima je intrigantni redatelj okupio brojnu glumačku ekipu ponajboljih hrvatskih glumaca na čelu s Borisom Svrtanom u ulozi Josipa Broza (Ivo Gregurević u ulozi Staljina, Mirjana Rogina u ulozi Jovanke Broz...).  Direktor fotografije je Vjekoslav Vrdoljak, a glazbu za seriju skladao je Arsen Dedić.

– Politika i povijest moja su velika inspiracija, za njima uvijek vlada veliki interes javnosti. No tko zna, možda moj sljedeći projekt ne bude imao nikakve veze s njima. Ideje se rađaju kad najmanje očekujemo, na nemogućim mjestima – zaključio je u svom stilu jedinstveni Antun Vrdoljak.

Komentara 1

DF
deutz fahr
15:08 10.03.2010.

Baš me zanima hoće li ga nahvaliti ili će biti istina o egoističnoj budali koja je sve samo sebi uzimala, a narodu davao mrvice i uvjeravao ih da je to super! Baš me zanima kad je Vrdoljak bio bogatiji, sad ili za vrijeme \"juge\"?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije