Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'bilješke iz šestice'

Divanhana oduševila Zagreb i predstavila svoj rad u prepunom Vip clubu!

divanhana
Foto: Ognjen Karabegović
1/4
15.11.2014.
u 18:41

Publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila klub uživala je u sevdalinkama i tradicionalnim skladbama s područja Balkana koje ovaj sarajevski world music bend izvodi u novim aranžmanima, s primjesama jazza i popa...

Sarajevski world music ansambl Divanhana sinoć je održao svoj premijerni promotivni koncert ispred zagrebačke publike u prostoru Vip cluba, na Trgu bana Jelačića u sklopu kojeg je predstavljao i svoj aktualni album 'Bilješke iz Šestice'.

Publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila klub uživala je u sevdalinkama i tradicionalnim skladbama s područja Balkana koje ovaj sarajevski world music bend izvodi u novim aranžmanima, s primjesama jazza i popa. Tako su posjetitelji jučerašnjeg koncerta Divanhane imali prilike čuti obrade tradicionalnih pjesama 'Sejdefu majka buđaše', 'Grana od bora', 'Kradem ti se u večeri', 'Crven fesić', 'Ciganka sam mala' i mnoge druge.

- Mi smo sevdalinku prilagodili vremenu u kojem živimo i naša publika odlično prihvaća naš moderan pristup sevdahu, naglasio je sinoć Neven Tunjić, pijanist benda Divanhana, uz kojeg Divanhanu čini još osam glazbenika.

Publika je posebno emotivno reagirala na vokal mlade pjevačice Divanhane Leile Ćatić koja je briljirala na samoj završnici koncerta s a capella izvedbom sevdalinke 'Jutros mi je ruža procvjetala'. Uz neizostavnu sevdalinku 'Zvijezda tjera mjeseca', publika je na bisu s bendom u glas otpjevala i pjesmu 'Ajde Jano'. Inače, Divanhana je nakon zagrebačkog nastupa nastavila s koncertnom turnejom u Austriji, a početkom prosinca ih očekuje turneja u Turskoj te brojni koncerti u Bosni i Hercegovini, dok će ih hrvatska publika imati prilike ponovno čuti u Osijeku, u prostoru Kina Europa u terminu 11. prosinca 2014.

Foto: Ognjen Karabegović

>>Sarajevski world music bend DIVANHANA u Vip clubu

>>Divanhana u sklopu jesenske turneje u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije