Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILM

Disney napokon progovorio hrvatski!

22.09.2003.
u 00:00

To je tek početak Disneyjevih filmova s hrvatskim glumcima.

ZAGREB - "Kralj lavova", komercijalno najuspješniji crtić svih vremena, od sljedećeg će mjeseca domaćim gledateljima biti nuđen u dosad najpristupačnijem izdanju - sinkroniziran na hrvatski jezik. To je prvo Disneyjevo ostvarenju kojem glasove posuđuju hrvatski glumci, a riječ je o doista velikom pothvatu jer Disneyjevi su stručnjaci na glasu po visokim kriterijima, pa je proteklo nekoliko mjeseci dok nisu bili potpuno zadovoljni prijevodom, prepjevima i glasovima. Na DVD-u, obogaćenom dodatnim materijalima, i VHS-u, koji će se u trgovinama i videotekama pojaviti 6. listopada, glasove su likovima posudili Rakan Rushaidat (Simba), Ivan Šturlić (Mali Simba), Zvonimir Zoričić (Mufasa), Siniša Popović (Scar), Dijana Bolanča (Nala) i drugi. Tekst su preveli Goran Pirš i Pjer Žardin, a pjesme je prepjevao Davor Slamnig.

Kako bi publici što bolje predstavili "Kralja lavova", Disney i hrvatski distributer Continental pripremili su "kraljevsku" promociju, tijekom koje sinkronizirani film ekskluzivno prikazuju u kinima. Prošloga tjedna priređene su projekcije u Osjeku i Rijeci, a ove će nedjelje projekcija biti u splitskom kinu "Karaman".

Vikend nakon toga rezerviran je za Zagreb, kada će poseban doživljaj mališanima priuštiti "pravi" likovi iz filma, koji će se u subotu 27. rujna družiti i slikati s djecom u "King Crossu", te u nedjelju, 28. rujna prije projekcije u kinu "Broadway Tkalča". Osobito je zanimljivo to što prvi put u Hrvatsku dolaze originalni likovi koji zabavljaju publiku u Disneylandu u Kaliforniji.

To je tek početak Disneyjevih filmova s hrvatskim glumcima. Sljedećeg tjedna počinje snimanje glasova za hrvatsku inačicu posljednjeg Disneyeva animiranog hita "Potraga za Nemom", koji u kina stiže 4. prosinca.

Užasno sam bila tužna jer više neću moći rađati, ali postoje tisuće i tisuće žena koje muči isti problem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije