Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrađena pjesma "Ronim na dah"

Damir Kedžo: Snimili smo priču o paru koji živi neku svoju stvarnost

Foto: Youtube Screenshot
1/10
02.08.2016.
u 16:10

"Snimali smo na otoku Levanu u Istri. Bilo je predivno. Noći smo dijelili sa skakavcima, a dane s kunićima kojih ima dosta na otoku", rekao je o snimanju na izuzetnoj lokaciji

Na ovogodišnjem Splitskom festivalu Damir Kedžo osvojio je drugu nagradu žirija za pjesmu "Ronim na dah" koja je nastavak suradnje s Darkom Bakićem, autorom glazbe i stihova, te Nikšom Bratošem koji je zaslužan za produkciju i aranžman. 

Nagrađena pjesma dobila je uistinu vrhunski videospot za koji je zaslužna ekipa iz N. O. produkcije – Mladen Đaković, Mateo Ostojić i Luka Bešlić – s kojima je Damir već surađivao na spotu za singl "Korijen u pijesku".  Maestral i sunčan dan na snimanju.

 

"Snimali smo na otoku Levanu u Istri. Bilo je predivno. Pješčani otok prekriven trskom i s bistrim plavim moram svuda oko nas. Utaborili smo se u Pattaya beach baru i snimanje, koliko god da je bilo naporno, poprimilo je duh godišnjeg odmora. Maestral i sunce čitav dan.

Zbilja nisam imao osjećaj da sam u Hrvatskoj već negdje daleko, daleko. Noći smo dijelili sa skakavcima, a dane s kunićima kojih ima dosta na otoku", rekao je o snimanju i izuzetnoj lokaciji te dodao:

"Kada sam razmišljao o spotu za pjesmu, prva stvar koju sam vidio u glavi bio je golemi ponton nasred mora. Uspjeli smo ga jedva nekako naći, jer nisam htio bilo kakav. Tegljenje je trajalo 3 i pol sata od Medulina do lokacije. Na snimanju mi se pridružila Irena Čuturić, genijalna mlada riječka plesačica. Znamo se već dugo i drago mi je da smo uspjeli uskladiti termine jer sam htio isključivo nju u spotu.

Snimanje je bilo doista neobično zbog činjenica da je ovo prvi spot u kojem nisam sam. Tako da je trebalo osmisliti dosta kadrova i složiti priču, a opet da sve bude suptilno i bez previše glumatanja. Htjeli smo ispričati priču para odvojenog od cijelog svijeta koji živi neku svoju stvarnost", ispričao je Kedžo uoči premijere.

>> 'Predivno je iskustvo snimati na mjestu na kojem se osjećaš manji od mrava'

Komentara 1

Avatar rondo
rondo
20:48 02.08.2016.

Kedžo polako ali sigurno gradi svoju karijeru, isključivo na kvaliteti svog glasa i pjesama koje pjeva, svaka mu čast, on će trajati, sigurno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije