Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševila žiri

Bivša finalistica Supertalenta napustila Hrvatsku. Evo gdje je sada i čime se bavi

Foto: Instagram
1/5
25.12.2019.
u 09:00

Nadam se da će ova pjesma potaknuti ljude na to da prepoznamo smisao Božića, kaže pjevačica

Pozornost javnosti Iva Augustinović privukla je svojim prekrasnim glasom tijekom šeste sezone Supertalenta koji ju je doveo do spektakularne završnice showa, a svoj neupitan glazbeni talent potvrdila je ovog ljeta objavom debitantskog singla “Anđele” za diskografsku kuću Dancing Bear. Prvi singl posvetila je svom suprugu Ivanu, voljenoj osobi koja je čuva i daje joj vjetar u leđa kroz život, a njezin prvi božićni singl “Božiću raduj se” posvećen je svima otvorena srca.

– Na Supertalent sam se prijavila na nagovor obitelji i supruga. Taj show je odlična prilika za sve talentirane da pokažu svoj talent pred velikom publikom. To je bio veliki izazov za mene, u kojem sam pobijedila samu sebe. Pomogao mi je da počnem vjerovati u sebe i boriti se za svoje snove – kazala je Iva koja je sve osvojila svojim glasovnim mogućnostima, pogotovo kada je u polufinalu pjevala pjesmu “All By Myself”, poznatu po izvedbama Erica Carmena i Celine Dion.

Foto: Privatni album

– Ta mi se pjesma sviđala još kada sam bila djevojčica jer je vokalno jako zahtjevna, a ja volim izazove. Naravno, uz interpretaciju važna je i emocija, a ja sam se uživjela u tu pjesmu. Moram priznati, nije bilo nimalo jednostavno. Problem je bio to što nisam čula glazbu u pozadini, tako da sam morala pjevati takoreći „napamet“, kaže Iva koja od svoje desete godine pjeva na dječjim festivalima na kojima je uglavnom osvajala nagrade.

– Posebno ću pamtiti svoj nastup kada sam pjevala „Power of love“ i to na festivalu gdje pjevaju odrasli, a ja sam imala 15 godina i osvojila nagradu kao najmlađa pobjednica u povijesti toga festivala – kaže Iva u kojoj se uvijek vodila borba između umjetnosti i „realnosti“. Studirala je ekonomiju što joj je dobra podloga za sigurnost, ali srce uvijek vuče k glazbi, stoga bi se voljela ostvariti kao glazbenica. Danas živi u Grazu, gdje u Hrvatskoj katoličkoj misiji vodi zbor mladih i dječji zbor.

– Nakon Supertalenta dobila sam priliku surađivati sa skladateljem Markom Tomasovićem i odmah smo nakon prvog razgovara kliknuli u glazbenom smislu. Marko je izvanredan, ne samo kao skladatelj, nego i kao osoba. Sve je ispalo bolje nego što sam se nadala. Reakcije ljudi nakon prvog singla su samo pozitivne, mnogo lijepih riječi i pohvala došlo je do mene, tako da je pjesma što se mene tiče pun pogodak – kazala je Iva. Izgleda da je pogodila i s drugim singlom, budući da je spot za pjesmu “Božiću raduj se” u tjedan dana pogledan 50 tisuća puta.


– Nažalost živimo u svijetu u kojem nemamo vremena jedni za druge, a smisao Božića gubi se zbog materijalizma. Sve što je prolazno i nevažno trebamo zanemariti te se posvetiti obitelji, najbližima i istinskim vrijednostima u našim životima. U tome i jest smisao Božića – u brizi o drugima te pomoći svim onima kojima je potrebna. Nadam se da će ova pjesma potaknuti ljude na to, da prepoznamo njegov smisao i da Božić uvijek traje u našim srcima – smatra Iva kojoj je najveća podrška njezin suprug Ivan za kojeg se udala ovog ljeta.

– Otkako smo se upoznali, rekao mi je da moram ostati vezana za glazbu na bilo koji način. Kao u svemu, a pogotovo u glazbi, podrška je najvažnija, a on je taj koji mi daje vjetar u leđa kroz život – kaže Iva koja redovito prati zbivanja na svjetskoj i domaćoj glazbenoj sceni. Od domaćih izvođača uzori su joj Doris Dragović i Vanna, a od stranih Whitney Houston i Celine Dion. I dalje su joj planovi vezani za Graz, no možda je, kaže, privatne i poslovne obaveze i vrate u domovinu.
– Teško je sve predvidjeti, planovi i želje su jedno, a kako to sve skupa realizirati nešto je sasvim drugo. Dat ću sve od sebe, zasad su dojmovi samo pozitivni, nastojat ću što prije objaviti još jedan singl, a zatim, nadam se, i album – zaključila je Iva.

Foto: Privatni album

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
11:44 25.12.2019.

S obzirom da je u nedjelju gotovo 60% birača reklo da im je u stvari OK, želim joj srecu u inozemstvu. Ako ništa drugo, spasila se od HDZa i SDPa i potkapacitiranih masa koje ih biraju.

BA
bazinga
04:49 26.12.2019.

Karijera je pred njom može otići u Dubai šeicima pjevat božićne pjesme tamo počinju i završavaju karijere kvazi zvijezda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije