Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS BI SLAVIO ROĐENDAN

Bila je najveća ljubav Dražena Petrovića, ali ga je odvela u smrt: Tragedije ju nisu zaobišle ni kasnije

"50 Jahre Unicef" - Festveranstaltung in Berlin
Foto: Andreas Altwein/DPA/PIXSELL
1/9
22.10.2020.
u 12:51

Dražen Petrović danas bi proslavio 56. rođendan, ali život mu je okončao u prometnoj nesreći koja se dogodila 7. lipnja 1993. u Njemačkoj.

Košarkaški velikan Dražen Petrović danas bi proslavio 56. rođendan, ali njegov se život ugasio prije 27 godina u tragičnoj prometnoj nesreći, o kojoj se i dandanas govori s nevjericom. Sportski svijet sumnja da će ikada moći nadomjestiti njegov talent.

Za volanom je sjedila njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy, danas Bierhoff.

Malo se o njoj znalo i pisalo, ali upravo je bivša košarkašica i manekenka bila ta koja je nemilog 7. lipnja 1993. godine u popodnevnim satima stigla po Dražena na aerodrom u Frankfurt. Društvo joj je pravila prijateljica Hilal Edebal, također talentirana košarkašica Sveučilišta Niagara. Dogovor je bio da Dražena odveze u München, ali njihovi životi zauvijek su se promijenili na autocesti A9.

Klara Szalantzy,Ehefrau von Oliver BIERHOFF. Der Kaiser wird 60-Die Franz Beckenbauer Gala.Aufzeichnung am 09.09.2005.Ausstrahlung ist am 11.09.2005 um 20 Uhr 15 im ZDF.60.Geburtstag von Franz Beckenbauer./DPA/PIXSELL
Foto: Sven Simon/DPA/PIXSELL

Kod gradića Denkendorf dogodila se nesreća i zavila svijet u crno.

Klara se Golfom zabila u Mercedesov tegljač pri navodnoj brzini od 160 kilometara na sat. Dražen je spavao na suvozačevom mjestu te je pri sudaru ispao iz automobila te na mjestu poginuo.

Bivša košarkašica rođena je 1970. godine, a prije nego što je počela vezu s Draženom, bila je njegova velika obožavateljica. Uz pomoć jedne prijateljice iz Hrvatske, nastojala je stupiti u kontakt s njim preko menadžera, a kad je došla na jednu utakmicu, prema navodima prijatelja, ispisali su ljubavni scenarij. Poslije nije govorila o vezi s Draženom ni o prometnoj nesreći. Dolazila je nekoliko puta u Zagreb na Draženov grob te je navodno bila u kontaktu s njegovim bratom.

Trebale su proći tri godine od nesreće da upozna njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa kojem je sudbonosno "da, uzimam" izrekla 2001. godine. Par je prvo dijete dobio 2007. godine, a 2010. godine život su joj obilježile dvije tragedije. Naime, u osmom mjesecu trudnoće izgubila je dijete, a zatim je preminuo i njezin brat Ladislav.

"50 Jahre Unicef" - Festveranstaltung in Berlin
1/10

Draženova majka Biserka za Klaru nema lijepih riječi. Ona je u međuvremenu upoznala Hilal koja je poslije nesreće izgubila pamćenje.

– Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno u Frankfurt po Dražena – rekla je svojedobno Draženova mama.


 

Komentara 43

Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
13:05 22.10.2020.

Dajte prekinite sa ovakvim naslovima. Pobogu, nije cura namjerno zakucala auto u kamion! A to sto nije u kontaktu sa drugima, dal se neko zapitao kako je njoj nakon svega ovoga?

DM
drazen.muhvic
13:10 22.10.2020.

Sram vas može biti! Pa nije ga ona ubila! Tegljač je sa suprotne trake pred njih izletio, a normalno je na njihovim autocestama voziti 160 na sat (nije tamo grbavica kao na našim autocestama). K tome Dražen nije bio vezan, za razliku od vozačice i suputnice.

IN
Indy500
13:57 22.10.2020.

Da je bio vezan vjerovatno bi bio još sa nama. Tragedija stvarno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije