Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRĐAN POPOV

Beogradski kantautor preminuo nakon kratke i teške bolesti, imao je samo 47 godina

Srđan Popov
Foto: Promo
1/4
12.10.2023.
u 14:40

Srđan je prvo snimio album autorskih pjesama "Crni cabaret" (Menart Srbija, 2022.), a zatim je pod utjecajem grupa poput Stray Cats koji su tijekom osamdesetih napravili svoj revival 50-ih i 60-ih, kao i pod utjecajem revivala swinga koji se dogodio u Americi devedesetih, naučio stvarati vlastitu selekciju starih domaćih hitova iz tog vremena,

Beogradski kantautor Srđan Popov umro je nakon kraće bolesti u 48. godini života. Vijest o smrti potvrdili su iz njegove diskografske kuće Menart Srbija. 

"S velikom tugom i bolom obavještavamo vas da je nakon kraće bolesti preminuo beogradski kantautor, Srđan Popov. Multiinstrumentalist (violina, gitara, bas) zaljubio se u rockabilly glazbu još kao tinejdžer, pa je već s 15 godina pjevao u svom prvom bendu, uglavnom obradama glazbe iz 1950-ih. Kada se u glazbenoj školi Stanković otvorila katedra za jazz, među prvim upisanima bio je i Srđan, koji je završio školu jazz pjevanja kod profesorice Vladane Marković. U bendu 16 tona svirao je i pjevao sve retro glazbene žanrove.

VEZANI ČLANCI: 

S bendom su imali dosta koncerata po beogradskim klubovima. Usput je radio s mnogim blues, jazz i pop rock sastavima, studijski i uživo. 16 Tons kasnije je postao cover bend koji je svirao cover repertoar kako stranih tako i domaćih skladbi iz 50-ih i 60-ih godina. Po povratku iz Kanade počeo je raditi autorske radove inspirirane ponovno gypsy jazzom i akustikom, a glavna inspiracija bila mu je grupa Vaya Con Dios. Srđan je prvo snimio album autorskih pjesama "Crni cabaret" (Menart Srbija, 2022.), a zatim je pod utjecajem grupa poput Stray Cats koji su tijekom osamdesetih napravili svoj revival 50-ih i 60-ih, kao i pod utjecajem revivala swinga koji se dogodio u Americi devedesetih, naučio stvarati vlastitu selekciju starih domaćih hitova iz tog vremena, s posebnim osvrtom na djela Darka Kraljića, kao i obrade poznatih skladbi Rocca Granate, Chucka Berryja i drugih. Rezultat je odličan album "Swing 011" (Menart Srbija, 2022.) koji je objavljen na CD-u, a na kojem se našla i Srđanova autorska pjesma "Stari kontrabas". Njegov talent, znanje i ljubav prema glazbi ono je po čemu ćemo ga pamtiti kao umjetnika, a njegova toplina, neposrednost i šarm ono po čemu ćemo ga pamtiti kao osobu", stoji u priopćenju.

Srđan Popov bit će pokopan na Novom groblju u petak, 13. listopada u 10 sati.

VIDEO: Aleksandra Prijović otkrila kako je imati Lepu Brenu za svekrvu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije