Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film

Ana Karenjina - epska ljubavna priča ispričana iz novog kuta

keira
Foto: Pixsell
1/3
17.02.2013.
u 11:00

Veličanstveni kostimi, originalne lokacije u Rusiji te šminka i frizure za koje je zadužena naša Ivana Primorac kojoj je nagrada BAFTA izmakla za dlaku

Rečenica kojom počinje slavni Tolstojev roman "Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način" poslužila je kao inspiracija redatelju Joeu Wrightu za novu ekranizaciju "Ane Karenjine". Uz Wrighta, provjereni tim sa seta filma dobitnika nagrade BAFTA (2006.) "Ponos i predrasude", glumica Keira Knightley, producenti Tim Bevan, Eric Fellner i Paul Webster, kostimografkinja Jacqueline Durran, scenografkinja Sarah Greenwood i za glazbu zadužen Dario Marianelli još jednom su se upustili u akciju i ponovno su u utrci za nagradu. Adaptacija romana "Ana Karenjina" zaradila je nominacije za Oscara za fotografiju (Seamus McGarvey), kostimografiju i glazbu.

Gospodina Karenjinu utjelovio je dva puta za Oscara nominirani Jude Law, a uloga zavodnika Vronskog, inače predviđena za glumca Roberta Pattinsona, pripala je 22-godišnjem Aaronu Taylor-Johnsonu.

Život u vrijeme carske Rusije

Film donosi teatralnost života u vrijeme carske Rusije 1874. godine i svevremensku, epsku ljubavnu priču ispričanu iz novog kuta u kojoj prelijepa Ana ima sve za čime njezini suvremenici žude, a opsjednuta čarima Vronskoga, poput munje okreće se drugačijem načinu življenja, voljenja i postojanja, što dovodi do tragičnih posljedica koje dramatično mijenjaju njezin život.

– Kad sam nedavno ponovno pročitala roman, shvatila sam koliko je velik i koliko mračniji te da postavlja veliko pitanje je li Ana heroina ili antiheroina. Mislim da ni Tolstoj nije imao odgovor na to pitanje – rekla je Keira koja u filmu glumi fatalnu Anu Karenjinu. Snimanje je počelo na proljeće 2011. godine, trajalo je 12 tjedana na 100 različitih setova u Rusiji i Velikoj Britaniji.

Zagrepčanka u filmu

Za preobrazbu Keire u Anu Karenjinu, koja je morala biti potpuno drugačija od ostalih pripadnica moskovskoga salonskog društva jer je bila nesputana i mlada žena, zaslužna je Zagrepčanka Ivana Primorac koja je za svoj rad na adaptaciji ovog romana nominirana za nagradu BAFTA u kategoriji filmska šminka i frizura. Ivana je u svojoj karijeri imala pet nominacija za tu nagradu, a tri je puta ušla u krug prednominacija za nagradu Oscar.

Komentara 2

QW
qwas33333
20:27 17.02.2013.

to je ona što ju je sprčio voz na ilidži.

MA
mare0801
07:56 18.02.2013.

nisam gledala film,ali ona mi nikako ne odgovara likom,mojoj ideji Ane Karenjine,trebala bi to biti zrelija žena,ne stara ali ne anoreksični curetak,nalik njoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije