Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bingeanje

Akcijska špijunska serija kreirana baš za Arnolda Schwarzeneggera bolja je od očekivanog

08.06.2023.
u 14:19

FUBAR, Netflix
Iskustvo nas je poučilo kako je najbolje najprije pogledati što Netflix najavljuje pa onda napisati o tome koje slovo. Iako je u “FUBAR” (Fu...d Beyond All Recognition, za one koje zanima što znači ta kratica) Arnold Schwarzenegger odradio svoju prvu ulogu za neki streamer, svejedno nismo radili nikakvu posebnu najavu. Jednostavno očekujući kako će se raditi o nekom trashu, budimo iskreni, jer Arnie je i dalje slavan ali su njegovi najbolji dani na ekranima ostali tamo negdje 80-ih, 90-ih godina prošlog stoljeća. No, bili smo u krivu, najvećim dijelom. “FUBAR” je serija sasvim u tonu pomodnih akcića s elementima avanture i trilera uz začin samoparodije. Svatko to može gledati, pa i najokorjeliji filmofili, jer od takvih se uradaka traži praktično samo slobodno vrijeme. I sve to nova Netflixova serija s najpoznatijim body builderom u povijesti ima. Interesantno je što je seriju napravila kuća Skydance koju je osnovao David Ellison, sin jednog od najbogatijih ljudi svijeta, Larryja Ellisona, što signalizira da oko novaca nema previše problema. Tako je Skydance namjerila napraviti akcijsku špijunsku seriju za Arnolda Schwarzeneggera. Sigurno Arnie nije koštao malo, no izgleda da će se uloženo isplatiti. Kao redatelj nekih epizoda potpisan je Phil Abraham koji je dugo radio na “Sopranovima”, a priču je za seriju napisao Nick Santora čije ćete ime pronaći na “Prison Break” ili na “Laži mi”. Seriji nije naštetio niti završetak jedne druge serije, “Istinitih laži”, valjda ima onih koji će se sjetiti originalnog filma, također laganog špijunskog akcića snimljenog prije gotovo 30 godina upravo s Arniejem i Jamie Lee Curtis. Rekli bismo da je i “FUBAR” serija koja je mogla funkcionirati kao sličan film, ali onda bi to bio još jedan takav film u nizu. Ovako je Netflix dobio još jednu špijunsku seriju s kakvima u posljednje vrijeme postiže dosta dobre rezultate. Schwarzenegger je Luke Brunner, CIA-in operativac, koji se za jedne misije iznenadi kada shvati da se istim poslom bavi i njegova kći Emma (glumi je Monica Barbaro, svježe je imala sporednu ulogu u “Top Gun: Maverick”). Štoviše, dvoje će morati i surađivati na misijama protiv opasnih kriminalaca. I pri tome otkrivaju da se zapravo niti ne poznaju kako treba. Ima već kritika koje govore o tome kako je ovo najzabavnija Schwarziejeva uloga od poodavno. Slažemo se. Kemija Monice i Arnieja funkcionira, ne igra se na kartu samoparodiranja na što je možda bilo očekivano igrati, akcije je dovoljno i zabavna je. Drago nam je da je Arnie - back, i to s cigarom!

Avatar: The Way of Water, Disney+
Dolazak globalnih streaming platformi dobar je i zbog toga što lako možete nadoknaditi propušteno, i to u komforu vlastitog doma. Tko nije gledao drugog “Avatara”, sada ima za to priliku, i to u odličnoj tehnologiji kakvu današnji uređaji dopuštaju. I “Avatar” doista i jest film koji treba gledati u što boljoj tehnologiji jer je opet riječ o vrhunskoj animaciji koja pokazuje što sve danas mogu računala u tom smislu. I to je globalna publika nagradila, film je imao budžet od 350 do 460 milijuna dolara, a zaradio je 2,32 milijarde. Priča je u svemu tome manje bitna, no opet mora biti pristojna i ne previše stereotipna. Radnja se događa 16 godina nakon odbijanja invazije Pandore, a Sully sada ima i obitelj s Neytiri. No, morat će se boriti opet jer RDA se vraća kako bi kolonizirao Pandoru, ali s Rekombinantima, avatarima u koje je usađeno sjećanje poginulih vojnika, a njihov je zapovjednik Rekombinant pukovnika Milesa Quaritcha. Tko nije mogao izdržati u kinu, vjerojatno će lakše izdržati više od tri sata filma kod kuće.

Fatal Attraction, SkyShowtime
Pomodno je u zadnje vrijeme raditi televizijske remakeove legendarnih hollywoodskih naslova. Pogotovo onih iz boljeg doba 80-ih godina kada su se veliki filmaši poigravali društvenim temama poput braka, nevjere, kontrole i svega nečega izbacujući povremeno i za to doba moderne muške seks simbole poput Richarda Gerea ili, dobro ‘ajde, Michaela Douglasa. Ovaj zadnji bio je glavna uloga u dosta takvih filmova, jedan je “Fatalna privlačnost”, gdje mu je partnerica bila Glenn Close. I evo sad iste te priče u televizijskom formatu serije. Douglasovog Dana tumači Joshua Jackson, Closeinu Alex Lizzy Caplan, a ljubavni trokut zatvara Beth koju glumi Amanda Peet koju smo već pomalo i zaboravili. Složit ćete se - nije nešto. Joshua Jackson je još od Dawson’s Creeka aspirirajući glumac, no koji o glumačkoj karizmi jedino može čitati, pa onda tu o nekoj strasti i ne može biti govora, bolje mu stoji hladnoća u “Dr. Smrt”. Sve ostalo, koliko god se cure trudile, pada u vodu, pa serija nije osobito ocijenjena.

Tina, HBO Max
Praktično trenutna reakcija HBO-a koji je podsjetio na ovaj odlični dokumentarac o nedavno preminuloj glazbenoj legendi koja je bila realno veća od života. Dokumentarac Daniela Lindsayja i T.J. Martina jako je dobro ocijenjen i to sa svakim pravom. Pružen je doista intiman uvid u život pjevačice kakav je bio i posljednjih godina i općenito, kao i na cijelu njezinu karijeru u kojoj je i jedan od nevjerojatnijih povrataka na globalnu scenu nakon kojega je etablirana kao globalna zvijezda i fenomen. Ovaj je dokumentarac nominiran za tri Primetime Emmyja, za dokumentarac, režiju dokumentarca i glazbu u nefikcijskom programu. Šteta da nema barem jedan, no Tina Turner sve što je radila i nije radila zbog nagrada. Koliko je poznato, ovo je posljednji film o Tini ili s Tinom, šuškalo se o još jednom, no sada više nije ni važno. O Tini naprosto treba pogledati sve, i to u društvu mlađih generacija koje moraju vidjeti kako je zvijezda rasla sa svojom publikom, ali je znala i kada je dosta. I u životu i u karijeri.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:02 08.06.2023.

Molim čitatelje da iskoriste vrijeme za nešto bolje od ove serije. Počeo sam gledati i nisam završio jer je u najboljem slučaju prosječna, a u najgorem loša sa hrpom woke propagande ubačene u seriju i lošom glumom. Ako stvarno žele novu i dobru seriju sa poznatim glumcem neka pogledaju 'Tulsa king' sa Sylvester Stalloneom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije