Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA Večernjak je ponovo prepoznat u svijetu

Prilogu Putovanja svjetsko priznanje

03.11.2008.
u 11:19

Večernji list ponovo je prepoznat u svijetu. Ovaj put je u Amsterdamu osvojio nagradu za prilog Putovanja, koji se na međunarodnom natječaju Cross Media Awards u organizaciji novinske udruge Ifra XMA plasirao na treće mjesto.

Natjecalo se 56 izdavača
Natjecalo se 56 izdavača iz 27 zemalja sa 66 projekata. Putovanja su nagradu izborila zbog inovativnog oglašavanja i korištenja različitih medijskih kanala u promicanju priloga i oglasa njegovih klijenata. 

Posebnu zaslugu imao je fotonatječaj “Volim...”, koji je motivirao interakciju čitatelja i oglašivača kroz različite medijske kanale. Suzana Obrovac Lipar, voditeljica projekta Putovanja, kaže da je Ifrina nagrada priznanje cijelom timu.



Priznanje i čitateljima
Priznanje je to, kaže, i čitateljima koji su poslali svoje fotografije na fotonatječaj, koji su izabrali najbolje fotografije, te oglašivačima koji su sudjelovali u nagrađivanju čitatelja. Zadovoljstvo ne krije ni Marjan Jurleka, predsjednik uprave Večernjeg lista.

– Ovo je već treće svjetsko priznanje Večernjem listu. Putovanja su među našim prvim proizvodima koji su započeli spajati različite platforme i komunicirati kroz različite kanale – rekao je Jurleka.

Robert Cauthorn, SAD: „Ovo je inicijativa koju bi trebali poduzeti mnogi izdavači. Ona privlači nove oglašivače i stvara čvrstu vezu s čitateljima. Jochen Dieckow, Njemačka: „Inteligentno osmišljena brand ekstenzija u kojoj su znalači prepleteni interesi čitatelja i oglašivača“.


Pobjednici

kategorija A – manje od 100.000 primjeraka 1. Herald Express News & Media, Velika Britanija 2. Bocholter-Borkener Volksblatt – BBV, Njemačka 3. Oberhessische Presse, Njemačka

kategorija B - 100.000 do 250.000 primjeraka 1. MiD-DAY, Indija 2. Ringier, cash, Švicarska 3. Vecernji list, Hrvatska

kategorija C - preko 250.000 primjeraka 1. Verdens Gang, Norveška 2. Associated Newspapers – The Mail on Sunday, Velika Britanija 3. Axel Springer (“Weltklasse”), Njemačka

Želite prijaviti greške?