Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugledni psihijatar:

'Todorić je tragična figura, Plenković iznimna ličnost, a o Pernaru je najbolje ne govoriti'

Foto: Pixsell
1/5
05.11.2017.
u 12:49

Milan Bandić je čovjek s velikim političkim instinktom koji ga rijetko izda, a Ivica Todorić je tragična figura naše stvarnosti.

Psihijatar dr. Vlado Jukić 24 je godine na čelu najpoznatije zagrebačke psihijatrijske bolnice, Vrapče. Razgovarali smo s njim o psihičkom stanju nacije i pritiscima suvremenog načina života te hrvatskim posebnostima koje nas oblikuju i kojima robujemo, a otkrio nam je i što misli o političarima, kao građanin, a ne kao psihijatar.

MILAN BANDIĆ - Čovjek s velikim političkim instinktom koji ga rijetko izda. Teško ga je pratiti. Mnogi mu ne mogu oprostiti uspjeh te stalno traže gdje bi ga i kako kompromitirali. Jasno da im on, čineći neizbježne greške, zna dati štofa za to. Vjerujem da će se u budućnosti njegov gradonačelnički rad znatno bolje vrednovati.     

KOLINDA GRABAR - KITAROVIĆ - Na Forbesovoj listi prestigla je i H. Clinton. Mi, na žalost, kao da ne znamo i ne možemo cijeniti svoje. Umjesto da se time ponosimo, neki naši mediji i političari naglašavaju ono što bi je moglo kompromitirati. Uz ograde od ponekih poteza (a tko radi a da nikada ne pogriješi?), zaslužuje pohvale.

IVICA TODORIĆ - Tragična figura naše stvarnosti. Potvrđuje da je i put u pakao popločen dobrim namjerama. Primjer kako se moćni čovjek uljuljkao. Iz njegova slučaja mnogi moćnici mogu naučiti kako je uza sebe dobro imati „đavoljeg odvjetnika“, pa i „dvorsku ludu“ – samo da otvore uši i glazbi koju ne vole.

ZDRAVKO MAMIĆ - Prvo je bio miljenik, a onda, zbog svoje „osebujnosti“, neprijatelj broj jedan. Promatrajući ga samo kao čelnika u našem nogometu, a zanemarujući, pa čak i uzimajući u obzir, sve druge komponente, mislim da je njegova uloga kontraproduktivna i bilo bi dobro da siđe sa scene.

VLADO KOŠIĆ - Smatram ga prijateljem. Ne oklijeva izreći svoje stavove koji nikoga ne ugrožavaju i nisu ni protiv koga, ali ih se prešućuje zbog „političke korektnosti“. On je zato proskribiran, najprije su to učinili netolerantni i glasni. Zato i mnogi njegovi istomišljenici drže da bi bilo dobro da „uzme malo odmora“.

GORAN JANDROKOVIĆ -  Miran i konstruktivan političar. Mnogi koji mu nisu dorasli na njega se nabacuju kamenjem. Valjda zato što nije „opasan“. I njegove se nesmotrene izjave recikliraju s namjerom da ga se kompromitira. Među rijetkima s kapacitetom da surađuje i s onima s kojima se i ne slaže.

BOŽO PETROV - Kažu, moj miljenik pa uvijek imam opravdanja za sve što napravi. Ne jer mi je miljenik, nego zato što sam uvjeren u njegovo poštenje i dobru namjeru. Puno dobroga učinio je na hrvatskoj političkoj sceni. Žao mi je što je, brzopleto, makar nije brzoplet, otišao u opoziciju. No, mislim da će i iz opozicije biti konstruktivan.

ANDREJ PLENKOVIĆ - Iznimna je ličnost na našoj političkoj sceni. Riječ je o profilu političara koji gleda daleko naprijed. On aktualne poteze vuče mirno i smišljeno i nisam do sada vidio da bi na račun države i naroda (a što mu neki spotiču), u prvi plan stavljao sebe i stranku kojoj pripada.

DAVOR BERNARDIĆ - Davor Bernardić je dobar dečko. Na čelo SDP-a došao je u nepovoljno vrijeme i nije mu lako. U danim se okolnostima teško snalazi. Nije dobro što je, u pomanjkanju kreativnosti, skrenuo u demagoške vode. To bi mu se, što mi je žao, moglo osvetiti.

IVAN PERNAR - O njemu je najbolje ništa ne govoriti.

Komentara 122

BA
babamoje
14:04 05.11.2017.

ma nije van triba psihijatar za ove .za večinu navedenih triba van je detektiv,kriminolog

MA
Marko1337
13:07 05.11.2017.

Pravi psihijatar, vrlo profesionalno i argumentirano je iznio karakteristike nevedenih osoba.

BR
Brandfackel2
13:20 05.11.2017.

O Pernaru ne želi govoriti da ne povrijedi liječnički kodeks tj. tajnost podatatka na relaciji liječnik-pacijent...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije