Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.05.2017. u 16:03

Obavještajci ovakav rad zovu, da oprostite, “pita govnara”, koja se radi tako da se uzme 50-60 posto stvarnih informacija, a ostalo su laži.

Film “Od Fatime do Međugorja”, koji ovih dana kruži internetom, kako bi ga se za 4,99 američkih dolara pogledalo, zapravo je krivo naslovljen i trebao bi se zvati “Atentat na Međugorje”. Radi se o obavještajno-plaćeničkom uratku, tobože u američko-izraelskoj produkciji, kojemu je cilj kompromitirati dvojicu mostarskih biskupa, pokojnog mons. Pavla Žanića i sadašnjeg mons. Ratka Perića, da su bili suradnici Udbe i KGB-a.

Stoga se u filmu pojavljuje i “pravi” KGB-ovac, general poručnik Maksimov, koji “otkriva” kako je KGB odmah dojurio u Međugorje jer je prepoznao opasnost od rušenja komunizma, stupio u vezu s BiH jugoobavještajcima, koji su mu dali kompromitirajući dokument o biskupu Žaniću, s kojim je on odmah otišao u Vatikan, a kojim je Udba natjerala Žanića da svoj prvotni odobravajući stav prema Međugorju zamijeni žestokim otporom. 
Ne vrijedi trošiti previše riječi o sadržaju filma, koji npr. govori o tobožnjoj suradnji biskupa Perića s KGB-om, što je on maestralno demontirao i demantirao u priopćenju, već se valja pozabaviti motivima onoga tko je naručio film i tko ga je baš sada odlučio plasirati u javnost.

Želja za razdorom unutar Crkve

Film je, kao prvo, udar na crkvenost, eklezijalnost jer prokazuje biskupe kao špijune, a fratre kao žrtve, čime se sugerira novi “hercegovački slučaj”, tj. želja za razdorom unutar Crkve, čega u Međugorju posljednjih desetak i više godina nema ni u tragovima, bez obzira na sve napetosti koje proizlaze iz stava protiv Međugorja koji ima biskup Perić. Crkva u Međugorju je uz biskupa, biskup uz papu, a papa u Vatikanu na katedri sv. Petra! Točno kako treba. Odnosno, kako se očekuje da bi papa mogao uskoro, nakon izvješća posebnog izaslanika mons. Henryka Hosera, Međugorju dodijeliti status “pontifikalnog svetišta”. A to očito ne odgovara protivnicima Međugorja. I to ne toliko na lokalnoj razini, nego u samom Vatikanu, čiji su pipci pronašli podatna redatelja, koji je snimio tobože afirmativan film o međugorskom fenomenu, a zapravo jeftinu podvalu.

Neki naši “profesionalci” koji su ga pogledali iznose niz nelogičnosti, od toga da je Maksimov tada mogao imati čin general-poručnika s 30-ak godina kada je pregovarao s Vatikanom ili da bi tako visoki KGB-ovac dao sličan intervju do SF-priče da je KGB Vatikanu zauzvrat za suradnju dao dosje s imenima svećenika suradnika u istočnoj Europi?! Obavještajci ovakav rad zovu, da oprostite, “pita govnara”, koja se radi tako da se uzme 50-60 posto stvarnih informacija, a ostalo su laži.

Takva se “pita” plasira u javnost, djeluje jestivo, ali svakome tko je kuša smuči se već nakon prvog zagriza. 
Jasno je da je “pita” “Od Fatime do Međugorja” opasan i nemoralan uradak, kojemu je cilj produljiti status quo Međugorja, jer je svakome jasno da u ovakvim prilikama Crkva čvrsto staje u obranu svojih biskupa. A oni su, kako se zna, otvoreno protiv Međugorja. Pa je puštanje filma u optjecaj upravo u ovome trenutku udar i na Međugorje i na Crkvu u cjelini.

  

Komentara 40

CI
cinbenik
18:11 31.05.2017.

U istoj reziji,a za druge potrebe..Potpuno ista strategija se primjenjuje u politiki.gdje je svatko onaj koji je protiv HDZe stranke iopasnih namjera,automatski Yugosloven,i pored toga sto su Hrvati glasovali 100% za osamostaljenje Hrvatske na AVNOJ temeljima,a na za neuspjelu NDHa nostalgiju.Nekima je jasno,a omadjijanim nikada nece biti jasno...Steta takve strategije je nendoknadiva za Hrvate i Hrvatsku.

ME
melinda
17:30 31.05.2017.

Dajte molim vas ne zivimo u kamenome dobu da vjerujemo u vile i gospe i ostale gluposti..Ovdje je sve jasno djeca su dobila novce da slazu da su vidjelili gospu i ljudi su od toga napravili veliki biznis.A tkz. vidjelice danas zive u izobilju jer su dobro unovcili svoje lazi.Ako neko vjeruje u gospu nista jednostavnije pitajte Vicku i njene kompanjone posto im se gospa redovno ukazuje neka neko snimi to cudo pa da i mi ivjerujemo u cuda u 21 stoljecu...Ili mozda nisam u pravu????

KR
kresimirica
13:33 02.06.2017.

Najveće praznovjerje su tu pokazali Udbaš Lacić i KGB-ov general lajtant Maksimov, koji su se, umjesto da stave v red ekonomiju i suzbiju krađu društvene imovine (Špiljak bi znal kaj povedat o tome pa moj pajdaš Čačić a bogami i mnogi drugi) počeli bojati Gospinog navještaja o miru i rušenju socijalizma. Pa vsaka budala je mogla znat da tak nemre napred, Jugoslavija je išla iz krize u krizu a v SSSR-u nisi mogel kupit ni kruh a da nisi stajal 5-6 sati v koloni i tu ni mogel više pomoč ni gospod Bog... meni se čini da se taj Nazaret produkšn nalazi negder v Zemunu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije