Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvojac uhićen

Policija u Varaždinu zaplijenila oružje namijenjeno krim-miljeu ili teroristima

varaždin oružje
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/9
07.01.2015.
u 12:04

- Moram reći da ipak da do sada nismo nikad imali zapljenu tako sofisticiranog oružja – kazao je Jurčec

Pripadnici varaždinske interventne policije su u subotu 3. siječnja kod dvojice 41-godišnjih muškaraca u Varaždinu pronašli i zaplijenili veliku količinu raznog oružja i streljiva. Radi se o 36 pištolja, devet automatskih pušaka, više desetaka prigušivača pucnja, oko tri kilograma eksploziva, 30 komada ručnih bombi i drugom oružju pronađenom u vozilu i kući u Varaždinu kojom su se muškarci koristili.

Kako je jutros na izvanrednoj konferenciji za novinare objasnio načelnik varaždinske policije Darko Jurčec, takva količina oružja implicira da se radi o pošiljci koja bi najvjerojatnije bila upotrijebljena za organizirani kriminal pa čak i za terorizam.

Svi pištolji opremljeni prigušivačima

- Na to upućuje i činjenica da su svi pištolji opremljeni prigušivačima pucnja – pojasnio je Jurčec dodavši kako u posljednjih godinu dana varaždinska policija ima sve više posla s posjedovanjem i nedozvoljenim trgovanjem oružja. - Moram reći da ipak da do sada nismo nikad imali zapljenu tako sofisticiranog oružja – kazao je Jurčec istaknuvši kako je ovu akciju varaždinska policija pripremala duže vrijeme.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Dvojac u zatvoru

Koja je vrijednost zaplijenjenog oružja, teško je reći, kažu u policiji. - U načelu oružje je na crnom tržištu duplo skuplje nego na tržištu, ali to na kraju ovisi o krajnjim korisnicima, njihovim potrebama i o tome koliko su spremni za njega platiti – kazao je Dražen Bobek iz varaždinske policije.

Inače, dvojica muškaraca kod kojih je pronađeno oružje nisu otprije poznati policiji, a kako je istraga u tijeku policija ne želi odavati više podataka o detaljima slučaja. Dvojica su od subote u varaždinskom istražnom zatvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Obojica su iz manjih mjesta iz okolice Varaždina, jedan iz Črešnjeva, drugi iz Križanca. Kako doznajemo, nisu rodu, a a što ih je navelo da se upuste u takav biznis bit će poznato nakon što završi istraga.

>>Zaplijenili nezapamćenu količinu pušaka, pištolja i bombi

Komentara 10

DU
Deleted user
12:19 07.01.2015.

Ovo je zabrnjavajuće!!!

DO
doktorica
15:46 07.01.2015.

a mi smo mislili da je to miran gradić europske kulture a kad tamo...

TE
Tecec
16:31 07.01.2015.

likovi su optuženi za "Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari". Kod nekog pronači pištolj, pušku ili bombu što mu je ostalo od rata bi trebala tako glasiti ptužba, ali laserski ciljanici, prigošivači i sva ostala čuda u količini u kojoj je pronađena je čisti terorizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije