Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKOMOTIVA - HAJDUK

Špaco: Godine stišću, ali pogledajte Ćiru, pa on je nogometni bog!

Poklepović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
21.02.2015.
u 09:45


Igračima će, u to vjerujem, pod mojom palicom porasti cijena

Energično mašući rukama, grmeći iz svega glasa jureći s jednog kraja na drugi travnjaka u Veslačkoj ulici, Stanko Poklepović (76) vodio je svoj prvi trening Hajduka u četvrtom mandatu.

– Vidi kralja Špacu, proživljava drugu mladost! – komentirali su okupljeni zagrebački torcidaši, njih desetak, a netko je dobacio:

– Kako viče, izgubit će glas već na prvom treningu.

Emotivan govor igračima

A Špaco je, poput mladića, uigravao svoje nove pulene, igrao s njima, pokazivao kako i što činiti, te barem stotinu puta ponovio "Povuci!". Bilo je to upoznavanje, iako bivši hrvatski izbornik ističe: – Tu sam ja doma, kao da nikad nisam ni otišao s klupe, sve mi je poznato, a ovaj posao volim.

Večer prije sletio je u Zagreb te odmah održao sastanak s igračima. Oni koji su na njemu bili tvrde kako su igrači slušali otvorenih usta jer su nakon večere u hotelu Panorama čuli toliko nadahnut, emotivan i spektakularan govor, kakav Špaco u bogatoj karijeri dosad nije imao.

– Malo smo sjeli, popričali, ali pustite priče. Nisam od onih koji će pričati prazne izjave 'Dat ćemo sve od sebe' i slično, ja želim rezultat vidjeti odmah! Već nakon dva dana! Ne trebaju meni mjeseci da bih nešto napravio... Nemam ja nedoumica, odmah ulazim u detalje! Pa nisam stigao u stranu zemlju, ovo je moj klub, znam sve, svakog po imenu..

Otkrio je trener Splićana kako će u igri mladih hajdukovaca primijeniti ono što je vidio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

– Pratim trendove, a SP je ponudio nove stvari, pomak u koncentraciji igrača, izvedbi i stvaranju viška, da se protivnikova igra 'guši'. A ovo su sve mladi dečki, a vjerujem da ću im dići cijenu na tržištu! – pun je entuzijazma Bračanin.

No, mogu li ga godine u tome spriječiti?

– Pa pogledajte fantastičnog Ćiru, Ćiro je bog! Godine su tu, ali trebamo pustiti mlade da uče od nas starih. Ja sam učio od Kaliterne i Luštice, a sad je vrijeme da ja prenesem znanje... – potvrdio je indirektno plan uprave Hajduka bijeli coach, a to je da na ljeto kormilo preuzme trenutni 'šegrt' Hari Vukas.

Dva različita tijela

Prema viđenom na treningu, neće puno mijenjati igru Hajduka, nastavlja putem koji je postavio Igor Tudor.

– Igrat ćemo slično, a ono što tražim je žestina! I ne želim da igrači protivnicima idu u trbuh ili u glavu, već da su koncentrirani, žustri.

Pred mene nisu postavljeni posebni ciljevi, no s dečkima koje imam ja mogu nastaviti dobru igru. Imena na klupi se mijenjaju, istina je i da su treneri i klub dva tijela, ali povezana pupčanom vrpcom... Ne brinite se, znam što radim!

>> Poklepović: O financijama nismo govorili, nisu primarne

>> Napokon! Špaco je pravi izbor, uzeli smo s njime i Kup

Komentara 5

DU
Deleted user
10:26 21.02.2015.

Ajde da vidimo kako se radi burek bez mesa. Sretno.

SO
sonce
10:58 21.02.2015.

Špaco to su stare ofucane fore, bolje bi bilo, da se povućeš u maslenik i tamo dišeš sviježi zrak.

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
12:07 21.02.2015.

Špaco: Godine stišću, ali pogledajte Ćiru, pa on je balkanski bog i uzor zavičajskoj mladeži!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije