Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Kalinić

Treći strijelac Ukrajine, u četvrtfinalu EL-a, ali... "Kovač me zvao samo kad je nedostajalo 20 igrača"

Nikola Kalinić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
16.04.2015.
u 10:33

- Zadovoljan sam, zbilja, lijepo mi je tu. Imao sam ponuda i ranije, ali odlučio sam ostati i potpisao novi ugovor

Kada je prošlog ljeta na putu do skupina Europske lige Hajduka zaustavio ukrajinski Dnipro, Splićani su žalili. No, taj Dnjipro nakon Hajduka je zapaprio mnogima i evo ih sada među osam najboljih.

Jedan od ključnih aktera njihovog uspjeha je bivši napadač Hajduka Nikola Kalinić koji je prvi strijelac momčadi. Zabio je dosad u sezoni 14 pogodaka, od čega devet u prvenstvu, četiri u Europskoj ligi, a dodao je i jedan u ukrajinskom kupu.

Dnipro je u četvrtfinalu Europske lige, polufinalu Ukrajinskog kupa, a u prvenstvu mu drugoplasirani Šahtar i Liga prvaka bježe tri boda.

"Istina je, za sada nam dobro ide, ali ne razmišljamo daleko. Idemo iz utakmice u utakmicu, sve nam je bitno. Ne postoji prioritet, pokušat ćemo ostvariti maksimum“, kaže Kalinić u ekskluzivnom intervjuu za Goal.

Igrate sjajnu sezonu, udarna ste napadačka igla. Lani pod vodstvom Juandea Ramosa niste dobivali preveliku minutažu...

"Markevič je drugačiji tip trenera, prije smo većinom igrali na silinu. Sada je težnja da se igra od noge do noge, nema nabijanja. Novi trener mi vjeruje, stvarno mogu reći da sve štima“.

Lani ste bili na korak od odlaska. Imali ste ponuda sa zapada, a sada ste jedan od glavnih igrača Dnipra i krajem prošle godine produžili ste ugovor do kraja 2019.

"Zadovoljan sam, zbilja, lijepo mi je tu. Imao sam ponuda i ranije, ali odlučio sam ostati i potpisao novi ugovor“.

Četrnaest pogodaka zabili ste dosada, u prvenstvu ste sa devet pogodaka treći strijelac, dva manje od Yarmolenka iz kijevskog Dinamo i Bicfalvija iz Volyna. Eto prilike za titulu najboljeg strijelca Ukrajine!

"Yarmolenko je odličan igrač, ali ima još do kraja. Dobre su šanse, nadam se da ću dogurati do lijepe brojke pogodaka“.

U četvrtfinalu Europske lige vas čeka Club Brugge, mnogi će reći najlakši ždrijeb.

"Oni su prošli Bešiktaš, došli su među osam i sigurno su dobra ekipa. Sigurno je bolje da smo izvukli njih nego Napoli ili Fiorentinu, ali neće sigurno biti lako“.

Dobre igre u Dnjipru prolaze nezapaženo kod izbornika Kovača. Akcije prolaze, poziv ne dolazi...

"Nije me nikad zvao, bolje ništa ne govoriti. Sigurno je kako ne računa ozbiljno na mene, dobio sam poziv kada je nedostajalo 20 igrača i spisak je bio proširen (utakmica s Argentinom nap.a)“.

A što je još rekao Nikola Kalinić, kao i njegovu statistiku, pročitajte na portalu Goal.com.

>>Huligan davio Niku Kovača i ispitivao koji je od njih Vrbanović!

>>Susreti Hrvata u četvrtfinalu: Vida protiv Badelja, Perišiću stiže Strinić

Komentara 25

LU
lukateli1
10:42 16.04.2015.

Da, ti si sigurno bolji od Madze i Kramarica! Tebi je ispod casti, kao i jos nekima, biti medju 20! Kad je tako, neces biti ni medju 20!

DI
dinamojavolim1
15:07 16.04.2015.

u 19 utakmica 9 golova i zaboravili ste napisat da dijeli trece mjesto sa jos trojcom igraca svaka cast kalinicu ali i nije bas savrsena statistika kak ju tu pokusavaju prikazat i jos treba dodat da je iz ukrajinskih klubova pobjego dosta igraca,znamo svi zbog cega

NT
ntravnik
18:51 16.04.2015.

ti momak nemas veze sa nogometom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije