Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVARANJE Od 14 zaposlenih nitko nije bio stolar

Ni posla ni strugotina u Gradskoj stolariji

05.12.2008.
u 17:31

- Više nećemo imati hoblinja - požalio se danas jedan Petrinjac u prolazu pokraj zaključanog i praznog dvorišta Gradske stolarije, u petrinjskoj Ulici Mije Srnaka. To je bila prva reakcija na vijest da grad zatvara svoju stolariju.

Godinama u gubicima
Naime, Petrinjici su četo dolazili u stolariju po strugotine, ostatke u obradi drva, idealne za potpalu. Na glavnom je ulazu u stolariju godinama bila ploča na kojoj je pisalo ima li ili pak nema strugotina. Tvrtka za proizvodnju, trgovinu i usluge, na uglu Srnakove i Ulice Katarine Zrinske, više ne radi, a o njezinoj je propasti i trajnom zatvaranju danas i službeno izviješteno petrinjsko Gradsko poglavarstvo.

- U Stolariji su 74 posto udjela imali zaposlenici, a 26 posto grad. Godinama je poslovala u teškoćama i bila je stalno u gubitku. Na kraju je u tvrtki ostalo samo 14 radnika, ali ni jedan nije stolar. Osim toga, trojica su na dugogodišnjem bolovanju. Od 1. siječnja zbrinut će ih gradska tvrtka, Komunalno Petrinja, koja će koristiti i upravljati cijelim velikim prostorom u vlasništvu grada - izvijestio je zamjenik gradonačelnika dr. Krešo Kovačićek.

Namjere i planove od Nove godine dopunio je član Poglavarstva i direktor Komunalnog, Ivica Ljubanović.

- Selit ćemo se u Srnakovu postupno nakon Nove godine. U prvoj fazi imat ćemo radionice i parkiralište za strojeve, teretna i uslužna vozila, a kada se uredi prostor za upravu i administraciju izići ćemo iz sadašnje zajedničke zgrade, koju dijelimo s Privredom. Ostali radnici Stolarije rasporedit će se na poslove razvrstavanja, sortiranja, recikliranja i odlaganja komunalnog otpada, što je sve zahtjevniji naš posao - kazao je Ivica Ljubanović.

U stečajnu masu
Rasprava o Stolariji na dnevni red Poglavarstva stavljena je na samoj sjednici.

Nije bilo rasprave i pitanja ostalih članova i dublje analize uzroka i razloga kraha dugogodišnjeg poduzeća.

- Preostala imovina ući će u stečajnu masu - rekao je dr. Krešo Kovačićek.

Nije se govorilo o kreditima i gubicima, u kojima je Stolarija bila od 2004. godine, kada je tvrtka izdvojena iz poduzeća Privreda.

Grad je zadržao udjel 24 posto, a tadašnjih 29 radnika s većinskim udjelom nije uspjelo stati na zdrave noge. (ap)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?