Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandra Dojčinović

Ja sam mali rudar koji radi srcem, a ne zbog novca

Aleksandra Dojčinović
Foto: Privatni album
1/7
27.10.2015.
u 18:36

Dizajnerica čiju barem jednu haljinu ima svaka druga (poznata) Hrvatica otkriva kako unovčiti rad, što ćemo nositi na ljeto i imamo li stila

Biti modni dizajner možda zvuči šarmantno i prestižno, no Aleksandra Dojčinović, čiju barem jednu haljinu u ormaru ima svaka druga poznata i manje poznata Hrvatica, uvjerava nas da je kreativni dio posla tek površina sante i da je sintagma "omiljena dizajnerica" lijep kompliment koji će neki možda protumačiti i kao tepanje, ali...

– Vremena su takva da ti nitko neće tepati ako to ne zaslužiš, ako nisi dobronamjeran i ako nisi izvrstan čime god se baviš. A što znači biti modni dizajner? Ja sebe doživljavam kao malog borca, rudara.

Krzno za ljetne dane

– Svaki dan napravim mali pomak u poslovanju. Prije i radije bih bila poduzetnik nego dizajner jer idem spavati i ustajem s mnogo briga u glavi, od kojih su najmanje one o trendovima i kolekcijama. Kreativni dio posla moja je velika ljubav i, iako je zahtjevan, drži me živom u svemu ovome – govori nam Aleksandra uoči revije kojom će večeras, pod pokroviteljstvom Beck'sa, otvoriti Bipa Fashion.hr.

U razgovoru nam otkriva s kojim se problemima dizajneri susreću, kako se stvaraju trendovi i kakve su modne prognoze za proljeće i ljeto 2016. godine.

– Predstoji nam doba ženstvenosti, koja se u modu vraća na velika vrata. Predimenzioniranost i nedostatak forme zamijeniti će strukiranost, fine forme i romantika, a nosit će se i modni dodaci karakteristični za zimu – ljetne rukavice, šeširi, pa i krzno u detaljima, najavljuje dizajnerica. Inspiraciju, kaže, ne čeka i ne traži. – Jednostavno sjednem i radim. Svojim brendom Lei Lou našim ženama nastojim ponuditi ono po što smo često išle van u šoping i sretna sam kada primijetim njihovo zadovoljstvo – objašnjava Aleks. Na pitanje imaju li Hrvatice stila, sa smiješkom odgovara: – Iako su našim curama mogućnosti često ograničene, smatram da itekako imamo stila. Općenito, volimo lijepo i dobri smo potrošači.

Aleksandrin je modni rukopis prepoznatljiv, a u uspjeh ubraja i to što njezine kreacije vole i nose žene svih dobi i veličina.

Bez kalkuliranja, molim

– Samo ovaj mjesec iz Lei Lou radionice izašlo je trideset novih modela haljina, među kojima, sigurna sam, ima ponešto za svaku ženu. Naši su krojevi takvi da laskaju ženskim oblinama i nisu namijenjeni samo curama manekenske građe, baš suprotno, većina naših klijentica su stvarne žene normalnog konfekcijskog broja – kaže Aleksandra čija je priča zapravo priča o uspjehu. Što savjetuje mladim dizajnerima, kako da unovče svoj rad?

– Nikada ne smiju raditi za novac, nego uvijek samo srcem. Ne smije se ni kalkulirati, već je najbitnije dobro procijeniti svoje mogućnosti, biti strpljiv i poslovno carstvo graditi polako te ga uvijek čuvati na zdravim temeljima – smatra Aleksandra koja uvažava i kritike.

– Moj osobni moto je: "Prije nego što prosudiš, saslušaj i drugu stranu, stavi se u tuđe cipele." Ipak, konstruktivnu kritiku uvijek ću rado poslušati i ne smatram da mi netko želi loše ako mi ima potrebu nešto sugerirati.

>>Što će dizajneri BIPA FASHION.HR-a pokazati na modnoj pisti

>>Aleksandra Dojčinović: Nikada neću shvatiti ljude koji su u domu zdravlja čim kihnu

Komentara 1

GR
grodar
20:29 27.10.2015.

Jel to ona sto vređa bolesne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije