Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koristite ga svakodnevno

Znate li koji predmet u kućanstvu ima najviše bakterija? Odgovor bi vas mogao iznenaditi!

Shutterstock
14.10.2022.
u 07:00

Možda mislite da je najprljaviji predmet u vašem kućanstvu wc školjka, no to ipak nije tako

Postoji mnogo kućanskih predmeta koje ponekad zanemarimo kada je riječ o tjednom čišćenju, zbog čega mnogi od njih postaju leglo bakterija. Kako piše The Sun, stručnjak za čišćenje Terry Fisher kaže da je nemoguće naše domove potpuno osloboditi od bakterija, te da su čak i najnevjerojatnije svakodnevne stvari leglo bakterija.

Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji:

1/9

- Kućanski predmeti kao što su daljinski upravljači, posudice za sol i papar te ručke na vratima, koriste se mnogo puta dnevno i obično ih ne pomišljamo redovito dezinficirati. Možda bi vas moglo iznenaditi, ali jedan od glavnih predmeta na kojima se nakupljaju bakterije mogu biti spužve za pranje posuđa - objasnio je.

Naime, kad spužvom uklonite ostatke s prljavog posuđa, mnogi patogeni koji se na njima nalaze uđu u vlažnu spužvu koja se vrlo vjerojatno nalazi uz sudoper. Između uporaba, na spužvi se vrlo brzo razmnožavaju nove bakterije. U vašoj spužvi mogu se nalaziti i druge vrste bakterija, poput stafilokoka ili kampilobakterija, koje mogu uzrokovati proljev. 

Bakterije sa spužvi neće biti dovoljno oprati samo vrućom vodom i sapunom. Stručnjak savjetuje da spužve operete tako da ih zagrijete u mikrovalnoj pećnici jednu minutu, a zatim potopite u malo vode s pola žličice koncentriranog izbjeljivača. Osim toga, možete i staviti spužvu u perilicu za posuđe. Toplina će dezinficirati spužvu i vaše posuđe istovremeno.

Stručnjak tvrdi i da biste trebali mijenjati svoje spužve svaka dva tjedna. Ako se krene raspadati ili mirisati čudno, onda je vrijeme da ju bacite. 

Kako uštedjeti struju i vodu pri pranju rublja? 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije