Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo zanimljivo

Žena je podijelila trik kako jednostavno, uz pomoć jedne jesenske namirnice, oprati rublje

Facebook/Getty Images
02.10.2019.
u 14:36

Vrijeme je kestena, a žena je u grupi na društvenoj mreži napisala kako pere svoje rublje uz pomoć ovog ploda

Žena nadimka Watercress Queen je u grupi na Facebooku stavila fotografiju nasjeckanih divljih kestena, a otkrila je kako vodu koju otpuste onda koristi kao deterdžent za rublje. Ovo je ekološki prihvatljiv način pranja, a uz to i čisti mrlje. 

Foto: Facebook/RTL

Napisala je: "Već godinu dana koristim samo divlje kestene za pranje rublja, a mojoj se obitelji to sviđa. Nema nikakav miris, nema kemikalija, palminog ulja ni plastike. Naša odjeća nema neugodnih mirisa i uvijek je mekana." Također, ova tekućina je djelotvorna protiv mrlja i prljavštine, piše Metro.

Otkrila je i kako kestene skuplja na jesen, a napravi zalihu za cijelu godinu, a napisala je i koji je postupak ovog prirodnog deterdženta. Prvo je potrebno narezati kestene s korom te ih staviti u pećnicu na manju temperaturu da se posuše. 40 grama kestena se onda stavi u posudicu u koju se doda vruća voda. Potom sve treba odstajati 10 do 30 minuta. Upravo je ova voda tekući deterdžent, a može se koristiti dok god se ne potroši. 

Osim kao deterdžent, kesteni se mogu koristiti i kako bi se potjerali pauci jer jednostavno ne podnose njegov miris. Također, tinktura napravljena od divljeg kestena bogata je sastojcima koji su dobri za teške i umorne noge i proširene vene. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije