Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sto lica najzdravije namirnice

Zbog njega bi se i Popaj odrekao špinata: Omlet s pestom od raštike erupcija je čiste energije!

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
05.02.2023.
u 07:00

Prije tjedan dana radili smo pesto od raštike i mazali ga na kriške prženog kruha, a danas idemo korak dalje – s domaćim jajima i mozzarellom unaprijedili smo ga u raskošan nedjeljni doručak, a bilo kad u tjednu za samo nekoliko minuta možete imati savršeno zdravo i hranjivo glavno jelo!

Mnogi se užasavaju od pomisli na jaja za ručak, ali uz kvalitetno punjenje omlet može postati idealan, hranjiv ručak kad god nemate vremena za pripremu kompleksnijeg objeda. Za djecu i odrasle i sportaše. Još ako uz njega servirate zdjelicu salate i komadić raženog kruha… Savršeno! Baš kao i onaj za pesto od raštike i ovaj recept osmislila je Nasja Duplančić bez čijih ideja kuhanje ne bi ni upola bilo tako jednostavno i zabavno!

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Omlet s pestom od raštike

Sastojci:

  • 5 domaćih jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 2-3 pune žlice pesta od raštike
  • 50 g mozzarelle
  • 1 žlica maslaca ili ulja
  • sol
  • malo peršinovog lišća

Priprema:

Jaja razbijte u zdjelu, posolite i dodajte 2 žlice mlijeka. Dobro pjenjačom umutite. U tavu s neprijanjajućim dnom stavite maslac/ulje i pustite da se jako zagrije. Izlijte jaja u tavu i pomoću špatule ih rasporedite po cijeloj površini tavice. Smanjite temperaturu i prestanite miješati. Kada se jaja počnu lagano kuhati i otvrdnu, ali su i dalje na vrhu tekuća dodajte raštiku i na komadiće natrganu mozzarellu. Uz pomoć špatule preklopite omlet. Premjestite omlet na tanjur i posipajte peršinovim lišćem. U slast!

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije