Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobar početak tjedna

Namočili ste grah sinoć? Još vam treba kisela repa i imate omiljeni zimski ručak

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
30.01.2023.
u 07:00

Ako ste na vrijeme spremili u zamrzivač zimsku zalihu mladog graha iskoristite ga u ovom receptu, bit će još ukusnije jelo no sasvim će dobro poslužiti i ovaj koji se preko noći namakao.

Vjerojatno imate svoj recept za grah s kiselom repom, ali vrijedi isprobati ovaj s bloga Mama, ja sam gladan jer tanjuri se prazne u rekordnom roku.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Grah s kiselom repom

Sastojci:

  • 500 g kisele repe
  • 500 g mladog graha ili grah koji se preko noći namakao
  • 1 veća glavica luka
  • 100 g domaće slanine
  • 4 češnja češnjaka
  • žlica koncentrata rajčice
  • sol, papar, crvena paprika
  • 3 lista lovora

Priprema:

Napravite pesto od slanine i luka pa stavite da se lagano dinsta na ulju miješajući. Odmah posolite i posipajte crvenom paprikom te dodajte lovorov list. Kada je skoro dinstano dodajte sitno sjeckani češnjak, promiješajte i zatim dodajte dobro ispranu kiselu repu (da nije previše slana) i oprani grah. Zalijte vodom da sve prekrije. Odmah dodajte koncentrat rajčice. Trebat će tijekom kuhanja nadolijevati vodom, ali ne previše da ne bude rijetko. Isto tako, kušajte stalno i dodajte začine prema ukusu: sol, papar, paprika…. Kuha se otprilike 45 minuta. Dodajte zadnjih 15 minuta kuhanja žličicu integralnog brašna rastopljenog u malo hladne vode kako bi dalo gustoću varivu.

Komentara 1

LO
Lolita3
12:17 06.02.2023.

Ma kakvo kuhanje repe 45 minuta! Ja je kuham uvrh glave 5 minuta i stavljam je na kraju. Ponekad čak i poslije zaprške! Ostalo nisam ni čitala:...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije