Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zaviri u čarobnu kutijicu za odRASTanje i učini dobro djelo

Kutijica za odRASTanje
Foto: Ivica Ivčević/@na_ivici
1/4
28.06.2022.
u 10:22

"Kutijica za odRASTanje je poticaj, inspiracija, praktičan priručnik i multifunkcionalan alat za proces odrastanja djeteta koje je u nama i djeteta kojem smo roditelj."

Svaki roditelj, koji je krenuo putem osvještavanja i promjene, zna koliko je uloga roditelja važna u našem životu i koliko nas iskustva iz ranog perioda obilježavaju. Svaka naša interakcija s okolinom i svijetom protkana je onim iskustvima koje smo proživjeli sa svojim roditeljima. Međutim, na vanjske okolnosti u našim životima većinom ne možemo utjecati pa tako ima i velik broj djece koja nemaju mogućnost odrastati uz svoje roditelje. Zato se uvijek nekako pojave ljudi dobra srca koji su spremni napraviti koliko god mogu kako bi toj djeci barem približno dočarali odrastanje u toplini roditeljskog doma.  Upravo zbog pomoći onima kojima pomoć najviše treba je i nastao projekt pod nazivom Kutijica za odRASTanje. Riječ je o dobrotvornom projektu Vanje Varge čiji je brend Djelovanje već poznat po svojim projektima čija je dodirna točka upravo ta dobrotvorna komponenta. 

Foto: Ivica Ivčević/@na_ivici

Djelovanje je posebno orijentirano na stvaranje inovativnih dobrotvornih projekata temeljenih na ideji da se dobre stvari mogu poboljšati dodavanje vrijednosti za sve uključene strane. Prvo, za one kojima je donacija namijenjena. Drugo, za one koji sukreiraju predmet ili priču oko koje se donacija temelji i treće, za sve pojedince koji svojim sudjelovanjem stvaraju kap u moru ukupne donacije, a zauzvrat dobivaju nešto zanimljivo i vrijedno.

Tako je nastala i ova Kutijica za odRASTanje kao krajnji produkt Djelovanja u partnerstvu s Printly / Alfacommerce grafika & tisak.

Što dobijem u Kutijici za odRASTanje?

Vrijednost kutijice je zaista neprocjenjiva jer se njezina vrijednost očituje u dugoročnom poboljšanju najvažnijeg odnosa kojeg u životu imamo, a to je odnos sa samim sobom čime nam se posljedično poboljšava i odnos s vlastitom djecom. Kad smo mi dobro i djeca su dobro. Zato je teško procijeniti što se kupnjom kutijice zapravo dobiva jer to za svakog znači nešto drugo. 

Foto: Ivica Ivčević/@na_ivici

Međutim, u svojoj Kutijici za odRASTanje ćeš pronaći:

• Knjigu odRASTanje o osobnom razvoju kroz ulogu roditelja i savjete o svjesnom odgoju autorice Mirte Primorac Šejić, koja stoji iza bloga i istoimenog profila na društvenim mrežama Moj svijet odgoja. 

Tekstove prate predivne, vizualno snažne i inspirativne ilustracije poznate mlade ilustratorice Broken isn’t bad.

Knjiga odRASTanje potiče roditelja na osobni razvoj, na to da osvijestiti vlastite štetne obrasce i iscijeli traume i tako ih prestane prenositi na dijete. Kroz niz kratkih pitkih poglavlja, autorica „na glas“ postavlja pitanja koja si svaki roditelj postavlja i daje duboke, a vrlo konkretne i praktične odgovore na njih.

• Stilizirani odRASTanje notes za bilješke i podršku u procesu odRASTanja Notes je prostor za napisati, a napisati znači osvijestiti si, ohrabriti se za suočavanje, odvažiti se na korak prema akciji, dopustiti si da neka misao na polici dočeka trenutak uvida u raspetljavanje koje dolazi kada je u umu oslobođen prostor za nova shvaćanja i perspektive. Notes je podrška procesu odRASTanja.

● U svakoj kutijici se nalazi i kartica s popustima kod partnera koji su podržali projekt, a popis partnera možeš provjeriti na www.djelovanje.hr

Foto: Ivica Ivčević/@na_ivici

Polovina cijene kutijice donira se Udruzi SOS Dječje selo Hrvatska. Kupnjom Kutjice za odRASTanje otvara se tvoj prostor za djelovanje.  Kutijica za odRASTAnje dolazi u ograničenoj seriji od samo  300 primjeraka. Cijena kutijice je 200 kn, a od čega se čak pola odvaja za donaciju.

Time je Kutijica za odRASTAanje tvoja za 100 kuna, a 100 kuna doniraš.

Donacija se prikuplja za Udrugu SOS Dječje selo Hrvatska koja već 30 godina pruža brižan dom djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Iznos prikupljen prodajom kutijice donirat će se za režijske troškove SOS obitelji.

Udomljavanjem svih 300 Kutijica za odRASTanje zajedničkim snagama prikupili bismo 30.000 kn za SOS Dječje selo Hrvatska.

Kutijica za odRASTanje je poticaj, inspiracija, praktičan priručnik i multifunkcionalan alat za proces odrastanja djeteta koje je u nama i djeteta kojem smo roditelj. Tim redom. Tek kada ovo prvo dijete bude zaista prihvaćeno, voljeno i viđeno, bit ćemo i mi kao roditelji, a tek onda ovo drugo dijete ima uvjete u kojima može čarobno odRASTati.  Kutijica je samo 300 zato požuri, osiguraj svoju (ili više njih) i kreni na put odRASTanja.

Za više detalja i narudžbe posjeti www.djelovanje.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije