Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisni savjeti

Uz ove trikove naučite kontrolirati svoju ljutnju!

Bijes
Ilustracija/ Thinkstock
10.01.2020.
u 14:28

Ljutnja i bijes uglavnom utječu na donošenje odluka. Ponekad, može vam pomoći da se nosite sa stresom i drugim problemima, ali dugotrajna ljutnja nije nikako dobra.

Ljutnja može biti veliki problem kada ju ne znate kontrolirati. Neki dožive agresiju, 'pucanje' i fizičke smetnje. Ipak, postoje načini i metode kako da izbjegnete postupke i rečenice zbog kojih ćete požaliti jednom kada vas prođe ljutnja. Msn.com prenosi savjete.

Počnite brojati
Možete brojati od 100 do 1, ovo pomaže da maknete fokus sa stvari koje su vas naljutile. Tijekom brojanja vaše srce će se smiriti i usporiti rad.

Dišite
Dok brojite, počnite duboko disati na nos, a izdišite na usta nekoliko puta dok se ne smirite.

Prestanite pričati, počnite misliti
Kada ste ljuti vjerojatno kažete stvari koje uopće ne mislite. Za vrijeme svađe stanite i razmislite prije nego grozne riječi izađu iz vas. Probajte sabrati misli i ostati mirni, počnite govoriti kada se smirite.

Imajte neku svoju mantru
"Smiri se", "opusti se", "dobro si", "misli, misli, misli" - nađite neku svoju frazu ili jednu riječ koje ćete se sjetiti kad ste ljuti. Ponavljajte ju dok god ste uzrujani.

Vrijeme za sebe
Odite u tihu sobu ili zamislite neku opuštajuću destinaciju. Zatvorite oči i fokusirajte se isključivo na to. Planine, zvuk mora ili samo vaša soba - koja god destinacija bila u pitanju, smirit će vas.

Prošetajte se
Možete smiriti živce jednostavnom tjelovježbom. Izađite iz kuće ili ureda u šetnju, a cirkulacija koja će odmah proradit pročistiti će vaše misli i otkloniti stres.

Slušajte glazbu
Pustite pjesmu koju volite i koja će vam odvući pažnju od onog što vas je naljutilo. Plešite i pjevajte. Izbjegavajte heavy metal ili neku drugu agresivnu vrstu glazbe koja samo pojačava nervozu i adrenalin.

Izrazite svoju ljutnju
Čak i kada ste ljuti možete izraziti kako se osjećate. Uvijek pokušajte to reći mirno i staloženo. Zreli razgovori pomoći će da smanjite stres i riješite probleme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije