Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje

Turistima na Santoriniju zabranili jahanje magaraca, pa su ponovno izašle ove mučne snimke

PETA
14.11.2019.
u 15:29

Prošle godine, ljudima težim od 100 kg postalo je zabranjeno jahati magarce na Santoriniju

Ovo je jedna od najpopularnijih aktivnosti na Santoriniju i privlači mnogo turista. Sve se dogodilo nakon što su udruge za zaštitu životinja pokušavale ukazati na ozljede od kojih pate magarci, a najčešće su to ozljede kralješnice. Peticija "Stop Animal Abuse of Donkeys and Horses in Santorini" prikupila je 108,000 potpisa, a novi zakon kaže da magarci ne smiju nositi teret teži od 100 kilograma ili više od petine njihove težine. 

No čini se kako se ove godine zabrana zaboravila, pa magarce i dalje jašu i koriste kao "taxi" za uspon po stepenicama. PETA je objavila snimke od ovog rujna koje prikazuju životinje u bolovima i s ozlijedama, krvavim ustima zbog lanaca... Na snimci se može vidjeti kako ih se goni po stepenicama na temperaturi 39°C.

PETA proziva Grčku i želi da potpuno zabrane ove vožnje. "Molimo turiste da se ne zabavljaju na ovaj način, a Grčku da napokon shvati da je to zlostavljanje životinja."

Foto: PETA

Veterinari kažu kako magarci ne bi smjeli nositi više od 20 posto svoje težine, što je oko 50 kilograma. Santorini posjeti oko 1,7 milijuna turista tijekom godine, a najpopularnije vrijeme su srpanj i kolovoz, kada je i za magarce najteže. 

Foto: PETA

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Luring
Luring
15:09 17.11.2019.

Ana T

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije