Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabavite se

Tko je sretniji u životu – muškarci ili žene?

Singers Carolin Niemczyk and Daniel Grunenberg from the German electro-pop duo Glasperlenspiel smile at Europapark in Rust, Germany, 02 October 2012. (1)
DPA/PIXSELL
19.10.2012.
u 13:18

Čini se da previše odgovornosti na leđima sprečava ljude da se u životu zabavljaju kako bi htjeli

"Girl's just wanna have fun", pjeva Cyndy Lauper u svom diskohitu i čini se da zagovara bezbrižan način života koji nije tako čest među djevojkama i ženama. Naime, zbog manjka vremena za sebe i svoje potrebe nježniji je spol manje sretan od muškaraca, pokazala je najnovija studija. Svakodnevni poslovi i briga o obitelji postaju im dosadni što dovodi do kolotečine koja može biti "ubitačna". One zato vrlo rijetko iskoče iz te kolotečine kako bi napravile nešto nepredvidivo ili bi jednostavno otišle na piće s prijateljicama. I zabavile se.

– Žene osjećaju da nose na leđima veću obiteljsku odgovornost što im daje manje mogućnosti da uspore, opuste se i zabave – kaže psihologinja Anjula Mutanda.

U usporedbi s muškarcima...

I same žene pomalo su ljubomorne i smatraju da se muškarci bolje zabavljaju zbog manjka obaveza, pogotovo kad se nalaze kod kuće. Mnoge žene vjeruju i da je muškarcima bolje jer nisu previše opterećeni mišljenjem drugih ljudi. Žene se općenito smatraju sramežljivijima, a njih čak 17 posto vjeruje da su zabavnije ako su s partnerom, dok će tek svaka sedma žena sebe nazvati ekstrovertom. Čak 35 posto smatra sebe dosadnima.

Muškarci pak u 39 posto slučajeva smatraju da se oni bolje od žena zabavljaju u životu jednostavno zbog toga što imaju bogatiji društveni život. Četvrtina muškaraca priznaje da sebe gleda kao zabavnu i ekstrovertiranu osobu, a jedanaest posto smatra da se smiju više nego drugi.

Jedno je prijašnje istraživanje pokazalo, a ovo potvrdilo, da se žene češće smiju muškarčevim šalama nego oni njihovima, što se može povezati s većom opuštenošću u društvu i manjim marenjem za mišljenja drugih ljudi...

Zaključak

– Parovi bi trebali prestati dijeliti kućanske poslove na tradicionalne muške i ženske i pobrinuti se da svatko radi približno jednako – smatra Mutanda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije