Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Frizerska ikona

Svijet odaje počast preminulom frizerskom geniju Vidalu Sassoonu

sassoon
Vidal Sassoon
19.05.2012.
u 12:00

Proslavio se bob frizurom i pixie cut frizurom koju je nosila Mia Farrow u filmu \"Rosemaryna beba\"

Film Romana Polanskog “Rosemaryna beba” poznat je prije svega kao kultni hororac, no zahvaljujući njemu svjetsku slavu stekao je i frizer Vidal Sassoon. Kad se Rosemary u filmu ošiša na kratku “pixie cut” frizuru, kaže: To je Vidal Sassoon!

Frizura je zbog toga postala senzacijom, a Vidal Sassoon svjetska frizerska ikona. Nakon njegove nedavne smrti (prošloga tjedna umro je u 84. godini nakon duge bitke s leukemijom) svijet se prisjeća njegovih postignuća i burnog života.

Britanac židovskog porijekla ženio se četiri puta. Djetinjstvo je proveo u sirotištu, služio je u izraelskoj vojsci i sanjao o tome da postane nogometaš, no na majčin poticaj počeo se baviti frizerstvom. U šezdesetim godinama prošloga stoljeća popularizirao je bob frizuru u novom izdanju, s jednostavnim geometrijskim, ali iznimno ženstvenim linijama.

Sassoon je ženama olakšao stiliziranje kose u “wash & go” stilu, ponudivši im frizure koje su savršeno izgledale, a nisu zahtijevale mnogo truda. Bob frizuru nosile su mnoge zvijezde među kojima su Rihanna, Keira Knightley, Victoria Beckham...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije