Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljstvo izgledom

Sve više žena radi estetske operacije, a brine što počinju već u svojim dvadesetima...

Unsplash
27.05.2021.
u 16:30

Samo prošle godine nešto više od 400 000 zahvata rađeno je ženama u dobi od 21 do 35 godina, što je drastična promjena u odnosu na prijašnje godine.

Od početka pandemije, pa sve do danas estetski kirurzi primijetili su povećanu potražnju za tretmanima i zahvatima, a to pripisuju svakodnevnom gledanju sebe na zaslonu ekrana tijekom videopoziva.

Ona činjenica koja im je zabrinjavajuća je porast zahtjeva za botoksom i filerima od strane mlađih žena - u dvadesetima i tridesetima. 

Samo prošle godine nešto više od 400 000 zahvata rađeno je ženama u dobi od 21 do 35 godina, što je drastična promjena u odnosu na prijašnje godine, otkrio je plastični kirurg, Herluf Lund.

Psiholozi otkrili: Ljudi koji imaju tetovaže po tijelu razlikuju se od drugih po tri osobine

Njegova kolegica iz Philadelphije, Nazanin Saedi, također je primijetila da na zahvate sve više idu djevojke u dobi od dvadeset godina, a oboje to pripisuju činjenici da se mladi danas konstantno gledaju - što putem videopoziva, što putem društvenih mreža, kroz razne filtere koji potpuno mijenjaju prirodni izgled lica. Kada se vide s punijim usnama, manjim nosom i zategnutim licem, razvijaju komplekse i požele tako izgledati uvijek.

Lund kaže da je i marketing imao utjecaj na to, jer je sve više reklama za estetske zahvate i tretmane posvećeno mlađoj populaciji. 

Iako smatraju da mlade djevojke ne trebaju botoks, Lund kaže kako su studije pokazale da u nekim slučajevima ranija uporaba neurotoksina može djelovati kao preventivna mjera za usporavanje prvih znakova starenja, ali trebalo bi se prvo posavjetovati s kirurgom, prenosi Inquirer.

U Njemačkoj cvate estetska kirurgija: Pacijenti podižu kapke kako bi im maske istaknule oči

1/3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije