Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Stvarno djeluje: Uz ovaj jednostavan trik riješite se nadutosti tijekom blagdana

shutterstock
26.12.2023.
u 21:09

Ovo je jedan od najjednostavnijih načina za ublažavanje bolova u trbuhu, pospješivanje probave i borbu protiv nadutosti.

Vaš želudac se možda neće osjećati najbolje nakon teške hrane, otvorenog šanka na vašoj blagdanskoj zabavi i svih božićnih kolačića koje ste već pojeli. Evo kako preživjeti svoju sljedeću blagdansku gozbu - masažom trbuha. Jedan od najjednostavnijih načina za ublažavanje bolova u trbuhu, pospješivanje probave i borbu protiv nadutosti, posebno pravilno trljanje trbuha, može pomoći u raznim zdravstvenim problemima, posebno onima povezanima sa želucem, uključujući zatvor i nadutost, piše New York Post.

Ada Ooi, praktičarka TCM-a i osnivačica 001 Skincare-a objasnila je da određeni pokreti pomažu tako što 'pospješuju glatko kretanje hrane i tekućina kroz probavni trakt, jačaju probavu i apsorpciju hrane te ublažavaju uobičajene probleme poput nadutosti i probavnih smetnji'. Također može dovesti do 'poboljšane cirkulacije krvi, oslobađanja od nakupljenog emocionalnog stresa i poboljšanja općeg blagostanja'.

VEZANI ČLANCI: 

Dokazano je i da masaža trbuha potiče opuštanje i pomaže u regulaciji živčanog sustava. 'Parasimpatički živčani sustav se aktivira, a pritisak prema dijafragmi se smanjuje, što pomaže opuštanju mišića ramena i vrata', rekao je dr. Maximilian Schubert, medicinski direktor Mayrlifea.

Kako biste pravilno izmasirali trbuh, Ooi savjetuje da počnete od pupka laganim pritiskom 'nježnim kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu pomoću dlana... krećite se u smjeru kazaljke na satu kako biste slijedili prirodni put probave' oko pet do deset minuta. Međutim, upozorila je da biste trebali prestati ako nakon masaže osjetite bilo kakvu bol, nelagodu ili štetne učinke poput probavnih smetnji ili mučnine.

VEZANI ČLANCI: 

Masaže su od najveće pomoći kada se rade nekoliko minuta prije ili nakon obroka, ali se mogu raditi u bilo koje vrijeme kako bi se poboljšalo opće blagostanje. Masaža želuca može privremeno ublažiti nelagodu, ali stručnjaci savjetuju pomoć liječnika za one s problemima koji se ponavljaju i traže dugoročna rješenja.

Konzumiranje previše soli može oslabiti imunitet, tvrdi novo istraživanje:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije