Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlično funkcionira

Jeste li znali za ovaj super trik? Kada perete rublje stavite list lovora u perilicu!

Shutterstock
20.12.2023.
u 14:30

Umjesto da bacite odjeću, možete joj dati novi život i novo svjetlo pomoću lovora

Vjerojatno se pitate kako lovorov list može poslužiti za pranje odjeće. Naime, djelovanje ovog lista na odjeću je nešto drugačije, ali jednako zanimljivo. Mnogi ljudi ne znaju da lovorov list može pomoći u očuvanju obojene odjeće i vratiti joj izvornu boju, piše SOT

Neki ih stavljaju izravno u bubanj perilice, drugi se umjesto toga odlučuju za drugačiji pristup. Evo kako to možete napraviti.

VEZANI ČLANCI:

Za oživljavanje boje vaših odjevnih predmeta lovorovim lišćem trebat će vam: šaka listova lovora, voda, soda bikarbona.

Priprema: Stavite lovorovo lišće u lonac, a 10 listova je optimalno. Zatim dodajte 4 žlice sode bikarbone i vodu. Stavite lonac na vatru i kada zavrije, kuhajte najmanje 30 minuta uz povremeno miješanje. 

Nakon tog vremena ostavite otopinu da se ohladi i uronite u nju obojene predmete te ostavite da se namaču 24 sata. Sutradan operite odjeću u perilici ili ručno, primijetit ćete razliku. Nema više izblijedjelih odjevnih predmeta 

Omekšajte posteljinu i vratite joj prvobitni izgled: Dodajte ova dva proizvoda u pranje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije