Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za zdrav odnos

Stručnjakinja otkrila: Seksualna privlačnost je važna u vezi, ali ove dvije stvari su važnije

shutterstock
11.09.2020.
u 22:25

Ta intenzivna, neposredna reakcija kada ste prvi put upoznali svog partnera je ono što vas je spojilo, a održavanje te iskre ključno je za održavanje odnosa.

Pitanje što označava zdravu i sretnu vezu je vječno i može se postaviti na bezbroj načina. Često je u središtu svega nedostižna ‘iskra’ - početna seksualna privlačnost koju osjećate prema svom partneru. Iako je osjećaj privlačnosti prema vašem partneru nesumnjivo važan i vrijedi ga pokušati održavati tijekom godina, zdravoj vezi treba više od puke seksualne kemije da preživi i neizbježna loša i dobra vremena, prenosi metro.co.uk.

Jessica Leoni, stručnjakinja za seks i odnose, rekla  je da je postojanje iskre i njezino održavanje neophodno, ali to nije jedina stvar koju bi vaša veza trebala imati. - Iskra je presudno važna za dugotrajnu vezu. Ta intenzivna, neposredna reakcija kada ste prvi put upoznali svog partnera je ono što vas je spojilo, a održavanje te iskre ključno je za održavanje odnosa. Nevjerojatno je koliko parova izgubi tu iskru - otkrila je.

Mnogi parovi zadovoljavaju se s dobrim seksom i emocijama, ali više ne vide sve pozitivne stvari koje su ih privukle na partnerima. Seks je zapravo stvar koja održava dobre odnose, kako tvrdi Leoni. Nikad ne biste trebali podcjenjivati njegovu važnost, već bi se trebali truditi da ostane dio vaše uobičajene rutine. Ta fizička privlačnost je važna jer ona razlikuje ljubavnike od prijatelja. Kada je riječ o stvarima koje nisu seksualna privlačnost, Jessica kaže da su seks i razgovor dvije stvari koje moraju biti prisutne da bi vaše partnerstvo funkcioniralo. 

- Osim seksa, mislim da je razgovor ključan. Svim dobrim parovima nikad ne ponestane stvari za reći. Iako je uvijek uzbudljivo osjetiti iskru kada je riječ o pronalaženju partnera, najvažniji čimbenik koji treba potražiti je otvorena i iskrena komunikacija. Iskrenost nije nešto što će izblijedjeti nakon određenog vremena. Kada je ona trajna između partnera, pokazuje poštovanje, obzirnost i dobrotu te nam pomaže da ostvarimo zdravu i uspješnu vezu. -

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Komentara 4

ZA
zagabria4
08:00 12.09.2020.

Ništa mi nije jasno u ovom zbrkanom članku. Nađite bar dobrog prevoditelja kad već prepisujete izvana

NE
nečešrazbojniče
07:14 12.09.2020.

Razlika između "debele muške svinje" i "velikog slatkog mede" je u "debljini" novčanika.

DI
Diesel
06:10 12.09.2020.

I meni se cini da pare najbolje pale?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije