Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Stručnjaci otkrivaju kada treba nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom da bude najučinkovitija

I dok mnogi povezuju kreme za sunčanje s ljetnim vremenom, potrebno je znati da biste kožu od UV zračenja trebali štititi tijekom cijele godine, posebice one dijelove tijela koji su otkriveni i izloženi suncu.
05. srpnja 2019. u 06:37 1 komentara 858 prikaza
Sunčanje
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/7

Dosada, i vrapci na grani znaju da su proizvodi sa zaštitnim faktorom obavezni dio svakodnevne rutine njege kože.

Rižina voda Napravite sami Kakav hit: Evo zašto žene `guglaju` kako pripremiti i koristiti rižinu vodu

Dermatolog Dr. Samer Jaber za HuffPost, pojasnio je ranije ove godine kako nije bitno koliko novaca trošite na ulja, retinol i vitamin C ako ne koristite zaštitu za sunce. "Onda ste sav taj novac bacili u smeće!"

I dok mnogi povezuju kreme za sunčanje s ljetnim vremenom, potrebno je znati da biste kožu od UV zračenja trebali štititi tijekom cijele godine, posebice one dijelove tijela koji su otkriveni i izloženi suncu.

I ako koristite hidratantne kreme, jedno od najčešćih pitanja jest: Što se nanosi prije, krema sa zaštitinim faktorom ili hidratantna krema?

Dermatolozi se ne mogu složiti oko toga postoji li "ispravan" redoslijed, no složni su u ovome: svi bi trebali koristiti proizvode za zaštitu od sunca.

sunčanje Ne zaboravite na kremu Mali vodič kroz sunčanje: Dermatologinja otkriva kako 'izračunati' svoj zaštitni faktor

Za svakodnevnu njegu i zaštitu, dermatolozi savjetuju proizvide sa zaštitinim faktorom od najmanje 30, a birajte one koje sadrže cinkov oksid i titanijev dioksid koji reflektiraju sunčeve zrake.

Dr. Melda Isaac, dermatologinja iz Washingtona savjetuje da kremu za sunčanje nanesete na kožu na kraju dnevne rutine njege kože, nakon što ste već nanijeli ostale kreme. 

"Očistite, njegujte, hidratizirajte i zaštitie", to je pravilo za kožu koju bi svi trebali zapamtiti, poručuje.

Pojašnjava kako bi trebali kremu za sunčanje nanijeti nakon svih proizvoda zato jer spomenuta dva sastojka iz krema mogu djelovati malo dehidrirajuće

Sunčanje dobro je znati Znanstvenici otkrili: Kemikalije iz krema za sunčanje brzo dospijevaju u krv

Dr. Y. Claire Chang iz Union Square Laser Dermatology smatra da bi kremu za sunčanje trebalo nanijeti prije hidratantne kreme  i ne štedjeti na njoj. Tvrdi kako upravo zbog nedostatne količine nanesene kreme na tijelo njena učinkovitost nije kakva bi trebala biti. Svakako tijekom dana nanseite više puta proizvod za zaštitu od UV zračenja kao biste si osigurali cjelodnevnu zaštitu.

Pogledajte i video Ispala joj kosa nakon blajhanja pred kamerom

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar kiselica
    kiselica:

    Zamislite nase gradj. radnike ili busmane koji se stite od sunca svakodnevno. Najbolja zastita je prekriti onaj dio koze koji je izlozen suncu ili se ne izlagaditi od 11 do 15 sati, osim ako to nije nuzno potrebno.