Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za dobra stara vremena

Startasice i borosane - doslovni povratak u modne osamdesete

startasice
Zeljko Hladika/PIXSELL
02.12.2009.
u 18:25

Startasice i borosane čija je popularnost prerasla hrvatske granice i koje se odnedavno mogu kupiti i u Americi dobile su još jedno novo izdanje.

Startasice čija je popularnost prerasla hrvatske granice i koje se odnedavno mogu kupiti čak i u Americi dobile su još jedno novo izdanje baš kao i nešto malo manje poznata obuća iz pogona vukovarskog Borova - borosane. A sve zahvaljujući ekipi okupljenoj oko mjuzikla “Za dobra stara vremena”, čija se praizvedba u Zagrebu očekuje sutra. Autori mjuzikla su Željka Ogresta i Rajko Dujmić, a redizajnirane startasice i borosane obuća su svih izvođača u predstavi.

 

Serija 3 tek početak

- Ovo je tek početak. Ako bude zanimanja, bit će i više modela - kazala je jučer Željka Ogresta na predstatavljanju specijalne serije 3 startasica i borosana, koja je pohvalila predstavnike Borova jer su odmah prpoeznali ideju i prionuli na posao. Nove startasice i borosane napravljene su, inače, u ograničenom broju, a mogu se nabaviti samo na internetu na adresi www.gloriashop.com i na predstavama “Za dobra stara vremena”. Startasice stoje 340 kuna, a borosane 290 kuna.

 

Ručna izrada

Nisu jeftine, ali, kako su jučer kazali predstavnici Borova, to je obuća koja se i dalje radi ručno. Tehnologija je ista kao nekada, s tim da je u odnosu na startasice otprije dvadesetak godina podebljana tkanina, a radi se i nešto tvrđi potplat. Startasice i borosane samo su dio priče iz vukovarskog Borova, koji oživljava i neke druge stare brendove.

- Jednostavno nismo mogli reći ne... Ova je suradnja bila vrlo spontana, a sve nas je vratila u vrijeme hitova Novih fosila kad su svi nosili startasice, a tete u dućanima borosane - izjavio je Mauro Massarotto, kreativni direkor studija Sheriff&Cherry, koji je s producentskom kućom Gerila media surađivao na cijelom projektu. Ulaznice za prve izvedbe mjuzikla “Za dobra stara vremena” su već rasprodane, a kako je Željka Ogresta jučer najavila, mjuzikl vrlo skoro kreće izvan Zagreba, i to prvo u Varaždin, a onda Split i Pulu, te tijekom ožujka vjerojatno u Beograd.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije