Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bila je zabrinuta

Rođena je bez vaginalnog otvora: ‘Tako sam otkrila da sam interseksualna!’

Instagram/@sydneykidneybean
03.11.2023.
u 12:30

Interseksualna osoba je osoba koja ima genitalije, kromosome ili reproduktivne organe koji se ne uklapaju u binarni muški ili ženski spol

Sydney Bean smatrala je čudnim što nije dobila menstruaciju do 17. godine. Ali nakon što je primijetila neke svijetle mrlje, nestrpljivo je požurila umetnuti tampon u iščekivanju menstruacije. Njezino se uzbuđenje, međutim, odmah pretvorilo u šok kad je shvatila da nema kamo smjestiti ženski proizvod, piše NY Post

“Pokušala sam staviti tampon, a onda sam pomislila: 'Nemam ga gdje staviti?',” prisjetila se Sydney, sada 24-godišnjakinja iz Idaha, u popularnom TikTok videu, opisujući kako je naposljetku sebe dijagnosticirala kao interseksualnu osobu. — osoba koja ima genitalije, kromosome ili reproduktivne organe koji se ne uklapaju u binarni muški ili ženski spol.

@sydneykidneybean Replying to @indyrefmcvey the walking around and picking stuff up is cause my dogs got into the trash and ripped up a bunch of garbage #intersex #sydneykidneybean ♬ original sound - Sydney

“Kada sam se pogledala u zrcalu, otkrila sam da zapravo nemam vaginalni otvor”, nastavila je. “Bila je to izuzetno mala rupa.” U snimci, koja je prikupila više od 883.000 pregleda,Sydney je objasnila da su joj u dobi od 14 godina propisali lijekove za sindrom policističnih jajnika, ili PCOS, kako bi riješili njezine raširene akne i uravnotežili njezin višak hormona rasta, uključujući testosteron.

Ali nakon što je s 17 godina otkrila da joj nedostaje vaginalni otvor, zabrinuta plavuša je istraživala svoje stanje da bi na kraju otkrila da je rođena s mikroperforiranim himenom. To je rijetko, urođeno stanje u kojem himen prekriva cijelu vaginu, ostavljajući samo mali otvor, prema klinici Cleveland. Inače, himen je prstenasti komad tkiva koji okružuje otvor vagine, ali ne prekriva potpuno genitalije.

Sydney se odlučila podvrgnuti korektivnoj operaciji, koju je smatrala uspjehom. “Činilo se kao da imam pravo tijelo,” nedavno je rekla za Trulyjev “Born Different” u YouTube isječku s više od 10 milijuna pregleda. “Činilo mi se kao da se približavam ženi kakva sam trebala biti.” 

VEZANI ČLANCI:

I dok je Sydney također uživala u određenoj mjeri zadovoljstva nakon svoje procedure, priznaje da je bila razočarana što je njezini liječnici nisu uspjeli dijagnosticirati kao interseksualnu. "Voljela bih da je izgovorena riječ 'interseksualnost'", požalila se za Truly. “Voljela bih da znam zašto se ovo događa. Voljela bih da to ne tretiraju kao anomaliju.”

Sydney je na mreži otkrila da ju je transrodna prijateljica nenamjerno zamijenila za transrodnu osobu - zbog sličnosti u njihovim putovanjima. No inzistirala je na tome da se ne identificira kao netko tko je rođen s drugačijim rodnim identitetom od spola koji joj je dodijeljen pri rođenju.

Nije mi imalo smisla da sam trans”, rekla je na TikToku. "Nisam bila muškarac koji je postao žena." Sydney je naposljetku pronašla utjehu u grupi interseksualnih osoba i od tada je koristila svoju platformu društvenih medija da zagovara ovu manje poznatu 'oznaku'. 

"Mislim da je najvažnija stvar koju svatko može učiniti kada uči o interseksualnim osobama ne stvarati pretpostavke", rekla je, napominjući da je izraz "hermafrodit" - organizam koji ima i muške i ženske spolne organe ili karakteristike - netočna uvreda korištena protiv članova njezine zajednice. "Postavljajte pitanja, sami istražite i to kritički", potaknula je Sydney. "Nemojte koristiti riječ 'hermafrodit'. To je uvijek uvreda."

 

Komentara 5

DU
Deleted user
14:29 03.11.2023.

Ovo je na tragu upitnika zadječje darove u zagrebačkom Holdingu ..."roditelj1 i roditelj 2. Ili još jedan biser Možemovaca...ne kaže se žena...već "osoba koja ima menstrualni ciklus"....??????!!!!!! Nije izmišljeno...Provjerite!

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:39 03.11.2023.

Na što piša da mi je znati.

JF
Jure_Francetić
21:36 03.11.2023.

Bolesnog im roditelja broj 2...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije