Ako tražite desert koji je jednostavan za pripremu, a istovremeno očarava okusom i izgledom, ove Plazma šubarice s bijelom čokoladom pravi su izbor! Kombinacija Plazma keksa, čokolade i kremastog punjenja oduševit će vaše goste i zasladiti svaki trenutak. Bilo da ih radite za posebnu priliku ili samo želite uživati u nečemu slatkom, ovaj recept, s food bloga @sanja_homemade_cooking, ne može razočarati.
Sastojci:
Za bazu:
- 300 g mljevene Plazme
- 50 g šećera u prahu
- 100 g čokolade (tamne ili mliječne)
- 125 g maslaca ili margarina
- 130 ml mlijeka
Dodatno:
- Oko 100 g mljevene Plazme za valjanje
- Oko 200 g mliječne čokolade za punjenje
Za alternativno punjenje (ganaš):
- 100 ml slatkog vrhnja
- 200 g bijele čokolade
Priprema: U lončiću na umjerenoj temperaturi zagrijte čokoladu, maslac i mlijeko dok se potpuno ne otope i povežu. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu Plazmu i šećer u prahu, a zatim dodajte otopljenu smjesu. Miješajte dok ne dobijete homogenu masu. Od smjese oblikujte kuglice željene veličine. Svaku kuglicu lagano pritisnite u okrugloj modlici kako biste stvorili udubljenje. Oblikovane kuglice uvaljajte u mljevenu Plazmu. Zatim rastopite čokoladu za punjenje i njome ispunite udubljenja na kuglicama. Ako želite drugačije punjenje, zagrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre i umiješajte bijelu čokoladu dok ne dobijete kremastu smjesu. Koristite ovu smjesu za punjenje kolačića. Gotove šubarice ostavite u hladnjaku da se stisnu i ohlade. Poslužite ih uz kavu, čaj ili kao samostalni desert.
GALERIJA: Evo kako napraviti 'lažni' ajvar gotov za samo 30 minuta, a jednako ukusan
Koji se hrvatski keks može koristiti umjesto ovog od komšija?