Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kokice ili čips od jabuke

Rad od kuće remeti vam prehrambene navike? Uvedite zdrave međuobroke!

Shuttershock
18.01.2021.
u 07:00

Ako vam u svakodnevnoj prehrani nedostaje voća i povrća, smoothieji su jednostavan način za unos vitamina i minerala, kao i proteina, masti i vlakana

Ako zadnjih mjeseci radite od kuće, svjesni ste da to što vam je kuhinja blizu može i ne mora biti pozitivna stvar. Ako za grickalicama posežete češe nego inače,  stručnjaci s portala Mind Body Green preporučuju da birate one koje će vam dati energije, a ne uspavati vas. Evo što preporučuju:

1.Kokice

Kokice su cjelovite žitarice koje sadrže vlakna, a lagane su pa od nekoliko šalica nećete dobiti ekstra kalorije. Sve što trebate za napraviti ih u par minuta je mikrovalna pećnica, kupovna vrećica kokica ili obična papirnata vrećica, kokice i malo ulja i soli.

2. Mali zalogaji sira i šunke

Servirajte si međuobrok od različitih vrsta tanko narezanog sira i pureće šunke da dobijete proteine, ali bez previše masnoća što će vam pomoći da duže budete siti. 

Za malo drugačiji gurmanski obrok dodajte i jaje na oko, malo grožđa ili manju narezanu jabuku ili krušku.

Hrana koja je štetna, a mislili smo drukčije
1/4

3. Tost s maslacem od kikirikija ili orašastih plodova

Ne možete se odlučiti jede li vam se nešto slano ili slatko? Na tost namažite maslac od kikirikija ili maslac od orašastih plodova ili sjemenki po izboru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by e (@healthfulbite)

Osim što će zadovoljiti različite okuse, ovi su maslaci puni zdravih masti, a sadrže i proteine ​​i vlakna koja će vas ispuniti energijom za cijeli radni dan. Ako pak želite više različitih okusa i hranjivih sastojaka, na tost možete dodati i banane, cimet ili sjemenke lana.

4. Smoothie od voća i povrća

Ako vam u svakodnevnoj prehrani nedostaje voća i povrća, smoothieji su jednostavan način za unos vitamina i minerala, kao i proteina, masti i vlakana. Kombinirajte razno voće i povrće - u blender ubacite na primjer par šaka špinata i dvije šalice smrznutih borovnica, te malo bademovog mlijeka - i dobit ćete ukusni i zdravi međuobrok.

Ako ne želite da pokus povrća prevlada, na vrh dodajte komadiće ananasa i štapiće od vanilije-

5. Čips od jabuke i umak

Vlaknasto dehidrirano voće možda ne izgleda privlačno, ali može biti ukusan slatki i hrskavi zalogaj koji možete kombinirati i s umakom bogatim proteinima i zdravim mastima, na primjer s grčkim jogurtom...

Francuz Barbari iz Petrinje na svadbi zapjevao na hrvatskom Obitelj joj na svadbu nije mogla doći...

Francuz Barbari iz Petrinje na svadbi zapjevao na hrvatskom ❤️ Obitelj joj na svadbu nije mogla doći...

Francuz Barbari iz Petrinje na svadbi zapjevao na hrvatskom ❤️ Obitelj joj na svadbu nije mogla doći...

Objavljuje Večernji list u Ponedjeljak, 11. siječnja 2021.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije