Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Prema mišljenju kuharice, ovih pet začina treba se naći u svakoj kuhinji jer će poboljšati okus jela

"Kao vegetarijanka, prilično sam rano naučila da se morate poprilično potruditi kako biste postigli maksimalan okus jela od povrća. Ipak, postala sam maštovita i pronašla nekoliko začina s kojima jela postaju ukusnija", objasnila je
07. rujna 2020. u 07:00 0 komentara 13978 prikaza
Foto: shutterstock

Ako volite kuhati, ali smatrate da hrani koju skuhate uvijek nešto nedostaje, jedna kuharica ima dobro rješenje koje možete isprobati. Gemma Simmonite, suosnivačica jednog restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu, podijelila je nekoliko super savjeta u kojima je objasnila kako izbjeći dosadnu večeru i monotone obroke, prenosi mirror.co.uk.

Kako bi obroke podigla na novu razinu, Gemma kaže da prilikom kuhanja upotrebljava ''aromatske bombe'', a ima pet omiljenih. Objasnila je:

– Kao vegetarijanka, prilično sam rano naučila da se morate poprilično potruditi kako biste postigli maksimalan okus jela od povrća. Ipak, postala sam maštovita i pronašla nekoliko začina s kojima jela postaju ukusnija.

Prema Gemmi, glavni začin  je češnjak.  Voli se koristiti češnjakom koji je već oguljen i usitnjen iz zamrzivača.

– Moj je trik uzeti teglu, napuniti je maslinovim uljem i dodati malo smrznutog češnjaka. Potrebno je 20-al minuta da se odmrzne i imat ćete češnjak spreman za uporabu, plus super ulje češnjaka. Čuvajte ga u hladnjaku i trajat će otprilike tjedan dana. Prelijte jela uljem od češnjaka nakon kuhanja i to će ih oživjeti. 

Tu je i dimljena paprika. Gemma preporučuje dodavanje tamo gdje vam je potrebna doza slatkoće, primjerice u domaćem umaku od rajčice kako biste mu malo promijenili uobičajen okus, kao i meksičkim jelima za dozu ljutine.

Celerova sol možda ne zvuči ukusno, ali to je Gemmin skriveni začin: 

– Iako je celer pomalo bezukusno povrće, nakon što sameljem sjeme, koristim ga gdjegod je potreban dodatan okus. Znate kad napravite umak i nije baš najukusniji? E, tu uskače celerova sol u pomoć!"

I posljednje, ali ne najmanje važno, zadnji kuhinjski začin – kečap:

– On je osnova izvrsnog BBQ umaka, ali kečap ima još toliko prednosti. Ako domaćem umaku ili čili-umaku nedostaje nešto da bi okus bio zaokružen, kečap je ključan!

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti popularan Big Mac umak:

Brzo i lako Kako napraviti najbolju pohanu piletinu? Isprobajte savjete stručnjaka za hrskavo i sočno meso Dan burgera Kuhari otkrivaju četiri trika za savršen burger: Meso okrenite samo jednom... Kvartovo Kvartovo Novi Zagreb postaje partijanerska destinacija: Zaboravite na centar grada, ludilo kreće u Zapruđu
sprovod za 30 ljudi
Svijet se danas oprašta od princa Philipa: Kraljica naredila da se braća Harry i William razdvoje
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.