Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i lako

Kako napraviti najbolju pohanu piletinu? Isprobajte savjete stručnjaka za hrskavo i sočno meso

shutterstock
01.09.2020.
u 07:00

Od začina pa do načina pripreme, za najbolju piletinu ništa ne smijete prepustiti slučaju

Pohana piletina jedno je od najpopularnijih jela, toliko da razni restorani brze hrane imaju posebne recepte za pohanu piletinu kako bi privukli mušterije. Od začina pa do načina pripreme, sve je važno kako biste napravili najbolju pohanu piletinu i ništa ne smijete prepustiti slučaju. Stoga je portal Metro pričao sa stručnjakom Carlom Clarkom kako bi otkrili najbolji recept za pohanu piletinu. On je otkrio vrhunske savjete o tome kako napraviti hrskavu, a sočnu piletinu.

- Prvo pripazite da kupite najbolju kvalitetu piletine koju si možete priuštiti od lokalnog mesara. Mi ćemo odabrati pileća prsa kako bismo napravili mekanu piletinu, otkriva Carl. Dodaje i dodaje još nekoliko stvari koje morate imati na umu:

- Ako kuhate prsa, ona se brže isušuju nego ako koristite, primjerice, batke, no treba im duže vremena za pripremu. 

Kako pripremiti piletinu?

Prvo što trebate napraviti je ostaviti piletinu u slanoj vodi kako bi bila dobro začinjena. Carl kaže:

- U litru tekućine dodajte 10 g soli i ostavite barem jedan sat. Morat ćete napraviti dovoljno salamure u koju ćete staviti meso i osigurati da je vlažna i dobro začinjena. Pazite da je ne zasolite previše ili ne držite previše u vodi jer bi mogla postati žilava. Umjesto vode, koristite mlaćenicu kako bi piletina bila još sočnija. 

Kad ste gotovi sa začinima, vrijeme je za brašno. - Skinite većinu tekućine s piletine i stavite na zaseban tanjur da bude spremna za brašno. Možete koristiti bilo koje brašno. Neki ljudi vole začiniti brašno - mi to ne radimo, osim što dodajemo malo soli i papra. Začine stavljamo kad piletinu izvadimo iz friteze, no sve je stvar osobnog izbora, kaže Carl. 

Kada komade piletine stavite u posudu s brašnom, Carl savjetuje da pokušate što manje dodirivati piletinu jer manje dodira rezultira s lakšim i ukusnijim konačnim jelom. Još jedan njegov savjet: Istresite višak brašna da se ne zgusne prije prženja.

Spremni ste za posljednju fazu: prženje.

- Za prženje najlakše je koristiti tavu. Ulijte dovoljno ulja da možete "potopiti" piletinu i pažljivo stavite meso kako se ne biste opekli. Ulje bi idealno trebalo biti na 160 stupnjeva. Piletinu pecite dok premaz ne postane zlatan i hrskav. Isjeckajte jedan komad da biste testirali je li dovoljno pržen. Ako je iznutra bijelo, onda je gotovo. Ovisno o veličini komada, trebalo bi otprilike pet do sedam minuta, ali nastavite provjeravati jer ni ne želite pretjerivati ​​jer će meso biti suho i žilavo, objašnjava. 

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Komentara 6

KA
kaptol
08:55 01.09.2020.

Kakve gluposti štaje salamura šta mlaćenica jeli to na hrvatskom jeziku

IV
IvicaKerempuh
15:58 01.09.2020.

Tko god da je taj kuhar. On pojma o kuhanju nema.

DG
dana11042004@gmail.com
12:59 01.09.2020.

Kako u slanu vodu, ako stalno savjetuju da piletina ne smije u vodu, zbog salmonele! Najbolje pohana piletina je iz pećnice! Poslažeš na masni papir, odozgora poškropiš s uljem i pečeš 40 min. na 200°

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije