Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogledajte fotografije

Pozitivna strana korone: Zrak diljem svijeta čišći je nego ikad, a ove fotke to dokazuju

boredpanda.com
23.04.2020.
u 16:41

Na fotografijama iz nekoliko gradova diljem svijeta jasno se vidi koliko se zrak očistio od kada smo u karanteni.

Zbližavanje s obitelji, pokretanje hobija i slobodno kretanje života neke su od pozitivnih strana ove teške borbe s koronavirusom. Još jedna koja se dogodila zahvaljujući manjim gužvama s autom, zatvaranjem tvornica i stavljanjem života na pauzu je čišći zrak i okoliš. Nebo je svijetlije, čišće i zrak se čini svježiji. Istraživanja koja se provode potvrdila su da je zrak u cijelom svijetu definitivno čišći neko prije koronavirusa. Osim istraživanja to potvrđuju i ove fotografije raznih gradova koje je objavila BoredPanda.

India Gate War Memorial u New Delhiju - prva fotografija je uslikana 17. listopada 2019., a druga 8. travnja ove, samo 21 dan nakon karantene. 

Foto: boredpanda.com

Los Angeles u Kaliforniji poznat je po nenormalnim gužvama i smogu, ali fotografija koja je okinuta 14. travnja pokazuje koliko se zrak očistio kada nema toliko aviona i auta.

Foto: boredpanda.com

Kako pravilno oprati ruke pogledajte u videu:

Milano u Italiji 2008. godine proglašen je najzagađenijim gradom u Europi, a smog predstavlja veliki problem. Ipak, za vrijeme karantene onečišćenost zraka je drastično pala, pa rade na tome da koliko toliko zadrže tu razinu i jednom kada karantena prestane. Gornja fotografija nastala je prije četiri mjeseca, a donja 17. travnja.

Foto: boredpanda.com

Kanali u Veneciji su se, zahvaljujući pandemiji, toliko očistili da su doplivale razne životinje, među njima i dupini.

Foto: boredpanda.com

Jakarta je poznata kao grad koji ima najveću razinu smoga u svijetu, ali baš kao i u drugim gradovima i kod njih se sve pročistilo otkako je nastupila korona.

Foto: boredpanda.com

Prošle godine Indija se popela na vrh ljestvice najzagađenijih zemalja na svijetu, ali rijeka Yamuna u New Delhiju koja je fotografirana 21. ožujka 2018. godine ne prepoznatljiva je na fotografiji okinutoj 8. travnja.

Foto: boredpanda.com

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar JenniferIQ87
JenniferIQ87
18:18 23.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar LisaAE88
LisaAE88
17:13 23.04.2020.

a︆­b︆­r︆­e︆­.︆­a︆­i/a16n

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije