Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Postoje namirnice koje nemaju rok trajanja, evo koje su

shutterstock
08.11.2020.
u 07:00

Postoje razne vrste octa, a njegov rok ne ističe i to zbog visoke razine kiselosti.

Možda mislite kako sve ima svoj rok trajanja, ali neke namirnice jednostavno mogu potrajati stvarno dugo, evo koje su to.

Med je odličan za zdravlje, a njegova dobra strana je što može trajati dugo. Jedina promjena je kristalizacija, ali to je samo znak da se radi o domaćem medu. 

Znanstvenici kažu kako je tako zbog velike količine šećera koja djeluje kao prirodni konzervans, kao i zbog male vlažnosti, glukonske kiseline i još nekih sastojaka. 

Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun: Donosimo nekoliko savjeta kako uštedjeti ove sezone!

Postoje razne vrste octa, a njegov rok ne ističe i to zbog visoke razine kiselosti. Upravo zato se ocat i koristi kod pravljenja zimnica. 

Sol je još jedna namirnica koja se ne kvari. Upravo se ona i koristi da zaštiti drugu hranu od bakterija i plijesni. Najgora stvar koja mu se može dogoditi je da se navlaži, a u tom slučaju pomaže riža. 

Šećer je slična kao i sol. Slične je teksture i ne može se pokvariti. Uvijek će imati jednaki okus i dati okus hrani. 

Alkoholna pića, ako su zatvorena, mogu izdržati dugo na suhom i tamnom mjestu. Otvorene boce alkohola će se ipak ponašati malo drugačije. Nakon određenog vremena će izgubiti okus, ali i strukturu. 

Soja umak također nema rok trajanja i neće izgubiti svoj okus. 

Želite unositi više vlakna u organizam? Pojačajte ove namirnice:

1/10
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
19:11 08.11.2020.

med moze dugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije