Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo istraživanje

Muškarci, ako jedete ove namirice bit ćete privlačniji ženama - svojim mirisom!

Shutterstock
04.11.2020.
u 15:30

Možete li pogoditi tko bolje prolazi kod žena - oni koji jedu više voća i povrća ili oni koji vole ugljikohidrate?

Mnoga istraživanja do sada pokazala su kako u privlačnosti između muškarca i žene veliku ulogu igraju tjelesni mirisi. S druge strane, miris tijela povezan je s prehranom. Ovom formulom vodili su se znanstvenici iz Australije u svom istraživanju i otkrili da žene preferiraju miris onih muškaraca koji jedu puno voća i povrća, prenosi Food&Wine.

Nečiji miris tijela može otkriti koliko je ta osoba zdrava, pa su znanstvenici u ovom istraživanju analizirali izgled kože i miris znoja ispitanika.

Vježbe za ženski dio tijela na kojem se prvo vide godine! Suzana Štimac otkriva o kojem dijelu tijela je riječ:

Koristili su spektrometar, uređaj koji mjeri intenzitet svjetla kako bi se odredila boja kože. Ako osoba jede šareno povrće, njezina koža dobiva karotenoide, biljne pigmente koji hrani daju crvenu, žutu i narančastu boju. Zatim su svim ispitanicima dali čiste majice i zatražili da odrade kratku tjelovježbu. Skinuli su majice, a žene su svaku trebale pomirisati i dati ocjenu na temelju mirisa.  

Rezultati su pokazali da su oni muškarci, koji su jeli više voća i povrća ocijenjeni najprivlačnijima i najzdravijima. Za one koji su jeli više mesa, žene su rekle da imaju intenzivniji miris, ali da nije loš. Najlošije su prošli muškarci čija se prehrana temeljila na ugljikohidratima.

Stručnjaci otkrili kako i kada prati voće i povrće koje planirate jesti:

1/2

Komentara 1

MO
montello
18:04 04.11.2020.

100 posto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije