Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imajte na umu

Planirate tražiti povišicu? Postoji određeno doba dana kada to treba pitati, pokazalo istraživanje

Shutterstock
12.11.2021.
u 15:27

Studija je otkrila koje doba dana je najbolje za koju aktivnost - trening, seks, jelo, tuširanje...

Novo istraživanje koje je provela tvrtka UK Biobank na 88 tisuća ljudi otkrilo je mnoštvo zanimljivih podataka o funkcioniranju ljudskog organizma i psihe. Kako su pokazali rezultati, za svaku aktivnost u danu postoji vrijeme kada ju je najbolje odraditi.

Američki istraživači kažu da je sve administrativne poslovne poput plaćanja računa najbolje obaviti oko 8:30 jer je razina kortizola najviša tada, a kupovinu namirnica oko 10:30. 

Oko podne bismo trebali otići u brzinsku šetnju od najviše 20 minuta kako bismo uhvatili dozu vitamina D prije ručka koji bi, pak, trebao biti oko 13 sati.

Studija je čak otkrila i kada je najbolje vrijeme za seks - oko 15 sati - jer su tada muški i ženski hormoni najviše usklađeni.

Kako pravilno držati četkicu za zube?

Od 15 do 18 sati trebalo bi odraditi tjelovježbu ili obaviti kućanske poslove jer je razina energije još dovoljno visoka da se fizičke aktivnosti odrade kvalitetno. Večeru bi trebalo jesti oko 17 sati. 

U 18 sati bi se trebale kupovati cipele. Ovaj podatak sigurno ostavlja mnoštvo upitnika iznad glave, ali razlog je zapravo vrlo jednostavan - noge oteknu tijekom dana, pa ćete kupiti najbolju veličinu cipela u kojima ćete onda moći izdržati cijeli dan.

Tuširati se treba oko 21 sat jer se podiže tjelesna temperatura koja se onda spusti na idealnu taman do odlaska u krevet - između 22 i 23.

Podatak koji je mnoge ostavio bez teksta je onaj koji kaže da postoji čak i idealno vrijeme za traženje povišice! Kako prenosi Mirror, pitati šefa za nešto veću plaću najbolje je oko 11 sati - razina kortizola je visoka u tom trenutku, a to znači da imate puno energije i da ćete djelovati samouvjerenije.

Koju boju odjeće odabrati za razgovor za posao, a koju za izlazak?

1/4
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije