Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Ovo su 4 simptoma tumora na mozgu. Prepoznajte ih na vrijeme

Simptomi se mogu razlikovati od osobe do osobe, ali i o intenzitetu
13. siječnja 2018. u 09:38 6 komentara 58759 prikaza
Umor
Foto: Thinkstock

Tumori na mozgu dolaze u različitim oblicima i veličinama, pa se tako razlikuju i njihovi simptomi. Važno ih je znati prepoznati iako su simptomi često nejasni. Zato je potrebno obratiti pažnju na neke od njih. Simptomi se mogu razlikovati od osobe do osobe, ali i o intenzitetu.

Bol u kostima pazite na zdravlje 10 simptoma koje nikada ne biste smjeli ignorirati

1. Napadaji

Oko 60 posto pacijenata s tumorima mozga ima najmanje jedan napad dok tumor raste a koji ometa normalnu aktivnost u mozgu. Kao i tumori, napadaji dolaze u raznim oblicima, od grčenja cijelog tijela do trzaja u jednom zglobu ili dijelu lica.

2. Promjene u pamćenju

Tumori mogu uzrokovati rupe u sjećanju, osobito kratkotrajne vrste, kao i probleme s govorom. Može doći do gubitka ravnoteže i poteškoće s motoričkim sposobnostima poput pisanja.

3. Slabost u mišićima

Ako osjetite gubitak snage, slabost ili ukočenost u rukama, nogama ili licu koji traju nešto duže svakako se obratite liječniku.

4. Glavobolja

Naravno ne znači svaka glavobolja i tumor na mozgu. Ali ako imate bolove u glavi koji se javljaju ili pogoršavaju tijekom dužeg vremenskog razdoblja svakako posjetite liječnika, pogotovo ako se to dogodi kad se ujutro ustanete. Glavobolje mogu biti teške i često su jače ako ste aktivniji, piše womenshealth

No ovdje je važno istaknuti i da navedeni simptomi uopće ne moraju imati veze s tumorom nego s nekim drugim zdravstvenim stanjem.

Ovo su najčešći simptomi raka koje ne smijete ignorirati:

 

Umor
1 / 8
Ovo su najčešći simptomi raka koje ne smijete ignorirati - Umor može biti znak užurbanog načina života, no svakako je dobro požaliti se liječniku i otkriti krije li se iza toga nešto drugo.
Usta oprez Simptomi raka usta koje oboljeli rijetko prepoznaju na vrijeme KAŽNJENA DOBROTVORKA Djevojka donirala kosu za oboljele od raka pa ju u školi dočekalo neugodno iznenađenje Prostata Ranija i kasnija faza Koji su simptomi i znakovi raka prostate?