Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽNJENA DOBROTVORKA

Djevojka donirala kosu za oboljele od raka pa ju u školi dočekalo neugodno iznenađenje

Foto: SWNS
1/2
08.01.2018.
u 09:10

Njezina majka Anneka (32) kazala je kako joj je kći nepravedno kažnjena.

Djevojka koja je svoju kosu ošišala i dobrovoljno dala, zbog toga je na kraju – kažnjena...

Naime, Niamh Baldwin (14) iz engleskog Cornwalla ošišala je svoju dugu plavu kosu za fondaciju Little Princess Trust koja izrađuje perike za oboljele od raka.

No, umjesto da za to bude nagrađena i pohvaljena od društva, njezina škola ju je suspendirala!

Škola Mounts Bay Academy "stavila ju je u izolaciju" zbog toga što krši pravilo o frizurama koje vrijedi u britanskim školama.

Njezina majka Anneka (32) kazala je kako joj je kći nepravedno kažnjena.

– Uvijek je bila pažljivo i brižno dijete i sad je nepravedno kažnjena – rekla je potresena majka i dodaje kako je ipak bila vrlo iznenađena kad joj je Niamh rekla što će napraviti ovog Božića.

Majka je vrlo uzrujana zbog postupka u školi njezine kćeri i ne može vjerovati da takav primjer daju mladim humanitarcima.

No, škola se vrlo strogo drži pravila o frizurama i ne dopušta da djevojke imaju tako kratku kosu, dok dječaci smiju imati nešto kraću.

Učiteljica Sara Davey kazala je da su pravila vrlo jasna i da ne mogu odstupati od njih.

– Naša pravila i politika škole poznati su već mnogo godina i tu se nema što dodati – rekla je učiteljica Davey, piše metro.

Učiteljica dodaje kako je Niamh unaprijed trebala reći što namjerava napraviti kako bi je upozorili kakve će posljedice imati njezin čin.

– Nije mi jasno da se ni obitelj nije konzultirala sa školom prije čina njihove kćeri. Danas ću razgovarati s Niamhinom majkom kako bismo riješili problem. Mislim da ne bi bilo nerazumno kad bi Niamh nosila šal preko glave dok joj kosa ne naraste – zaključila je Davey i pokazala da je škola odlučna držati se svojih strogih pravila, bez obzira na to što je mlada Niamh Baldwin učinila plemenito djelo i svoju kosu darovala za oboljele od raka.

Pogledajte galeriju: Ovo su simptomi raka crijeva na koje trebaju paziti i mlađe osobe

1/5

Komentara 11

DA
danebi
12:41 08.01.2018.

Po tome ispadne da je vaznije sto je NA glavi nego sto je U glavi....?

IS
Iskreni
11:00 09.01.2018.

Škola Mounts Bay Academy "stavila ju je u izolaciju" zbog toga što krši pravilo (diktaturu) o frizurama koje vrijedi u britanskim školama. Gle sad je to pravilo kad diktiraš u milimetar -podmuklost slobode . Za one koji misle da jea je demokracija kad braniš muslimanima marame i da nije demokracija ako u nekim društvima tražiš da nose marame na glavi . Demokrati super slobodnjaci imaju propisano na milimetar što "dozvoljava sloboda -demokracija " dužiniu kose koju drugi na glavi nose. Bolesni jedni -ali i podmukli...

DU
Deleted user
21:46 08.01.2018.

Učiteljici treba dati otkaz i zabraniti joj da predaju u školi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije