Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
daju sjajne rezultate

Osobni trener otkrio jednostavne vježbe koje bismo svi trebali izvoditi svakodnevno za bolje zdravlje!

Youtube
13.04.2023.
u 14:30

Osobni trener i profesor kineziologije Kristan Amstrong pokazao je nekoliko vježbi koje je dobro izvoditi svakodnevno kod kuće ili u teretani

Ovo su top vježbe za koje osobni trener i  profesor kineziologije Kristan Amstrong smatra da bismo svi trebali izvoditi svakodnevno jer su odlične za zdravlje, te daju sjajne rezultate. 

Prva vježba je vježba disanja: Trener tvrdi da je po njemu ova vježba najbitnija u danu. Naime, nakon što se ujutro probudite i odete na WC, sjednite na krevet i vježbajte vježbu disanja. Zbog čega? Prosječna osoba u danu udahne preko 20 tisuća udisaja i većina tih udisaja je nažalost nepravilna jer ljudi dišu na usta. Disanje kroz nos je pravilno disanje. Samim time što dišete kroz nos, radite udisaj, poboljšat ćete svoju cirkulaciju, radit će oba dvije strane mozga, imate veliku mogućnost da izbjegnete hrkanje tijekom noći ili apneju koja može dovesti do srčanog udara, i možete smanjiti količinu stresa, jer danas smo svi pod stresom, možemo poboljšati, odnosno regulirati naš tlak. Vježbu izvodimo tako da nakon buđenja, sjednemo na krevet, zatvorimo oči i radimo pet sekundi udisaj na nos i izdisaj na usta, odnosno kroz zube. 

Druga vježba je puzanje naprijed-nazad: Vježba se može izvoditi kod kuće, a potrebno je vrlo malo prostora. Ona će poboljšati jakost, koordinaciju, aktivirat će cijelo tijelo za sam trening, i poboljšat će posturu. Naime, kako kaže trener, puzanje dolazi prije hodanja i trčanja, a kada smo bili bebe, što više smo puzali, kasnije u životu smo imali bolje motoričke sposobnosti. To možete kod kuće raditi otprilike 40 sekundi do jedne minute, možete napraviti tri do četiri serije, Vježbu izvodimo tako da gledamo naprijed i cilj nam je da ne rotiramo kukove lijevo desno. Možemo napraviti tri, četiri, pet koraka naprijed, zatim tri, četiri, pet koraka nazad. Iako vježba izgleda poprilično lagano, zapravo je dosta zahtjevna. 

Treća vježba je sjedeći položaj uz zid: Vježba je vrlo jednostavna i možete ju raditi kod kuće. Vježba se se izvodi na način da sjednete u sjedeći položaj uza zid, kao da sjedate na stolicu, te raširite ruke i okrećete dlanove gore-dolje. Ono što je važno kada radite ovu vježbu je da vam koljena ne prelaze prste, i da su potkoljenica i natkoljenica pod 90 stupnjeva. Radite vježbu tri puta od 45 sekundi do 60 sekundi. Vježba ne opterećuje zglobove, a mišići natkoljenice itekako rade. Kada se ruke otvaraju, osjećat ćete i gornji dio pojasa. 

Vježbe povlačenja: Trener kaže da su to jedne od njegovih najdražih vježbi u fitnessu, kad trenira sam, ali i sa klijentima. Naime, ove vježbe pomažu da oblikovati lijep torzo, jačaju mišić ramenog pojasa i leđa. Vježbu je potrebno napraviti tri do četiri puta, s 10 do 12 ponavljanja. Vježba je odlična, a možete ju raditi u teretani, ali i kod kuće. 

Vježba kettlebell zamah: Ovo je vrlo efikasna vježba koju možete napraviti u tri do četiri serije po 15 ponavljanja. Vježba se izvodi na način da napravite 'eksplozivan' zamah s korakom naprijed-nazad. 

Više o ovim vježbama ali i o pravilnom izvođenju pogledajte u videu: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije