Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PSIHOLOZI OTKRIVAJU

Osjećate li se i vi ovako nakon seksa? Postoji objašnjenje...

seks, zaljubljeni par
Foto: Thinkstock
26.10.2017.
u 07:16

'Ovo nije nužno stalno iskustvo i može se dogoditi na različitim dijelovima našeg seksualnog života'

Osjećate li se i vi anksiozno nakon seksa? Nije neobično i da imate potrebu za plakanjem, piše Metro.

- Osjećati se anksiozno nakon seksa vrlo je često - priča Dr. Michael Yates, klinički psiholog u Havelock klinici.

- Iako postoje dokazi da je anksioznost nakon seksa češća kod osoba koji imaju anksioznost i depresiju, važno je napomenuti kako se anksiozni osjećaji nakon seksa mogu dogoditi svakome - kazao je Yates.

- Ovo nije nužno stalno iskustvo i može se dogoditi na različitim dijelovima našeg seksualnog života - dodaje.

No zašto se takvi osjećaji javljaju?

Neki psiholozi vjeruju da su iznenadni porast anksioznosti i tuge rezultat promjena koje se javljaju u našem tijelu i hormonima tijekom seksa.

- Tijekom seksa, oslobađaju se brojni moćni hormoni (poput dopamina, endorfina i oksitocina) koji potiču oslobađanje, uživanje i užitak - objašnjava dr. Yates. 

Komentara 4

VI
Vito
08:37 26.10.2017.

Tjeskoba (anksioznost) tj. tjeskobnost je stanje koje se očituje osjećajem tjeskobe, ustrašenosti, straha sve do panike, uz psihomotornu (tjelesna) napetost i unutrašnji nemir, te postojanje osjećaja kao da će osoba "eksplodirati". Najčešće je nemotivirana i nije vezana za objekt ili osobu. Psihijatri dijele tjeskobu u tri glavne vrste: opća tjeskoba, fobije i panični poremećaj ::::::::: Da, stvarno, ovo bi moglo postati ključno pitanje pred sudom kad uhvate silovatelja: Osjećate li se i vi ovako nakon seksa? Postoji objašnjenje...

VI
Vito
08:40 26.10.2017.

Osjećate li se i vi ovako nakon seksa? Postoji objašnjenje... ::::: Paaa, kad kurikul (Curicculum), nastavni plan i program po kojem predaju učitelji i profesori u školama ne dolazi do učenika, onda se "mora" pokrenuti putem medija. __ Samo je sad pitanje: Zašto se istim "žarom" ne pokreće opismenjavanje "novinara" u Hrvatskoj kako bi počeli, nakon 27 godina, pisati službenim hrvatskim jezikom??? __ Umjesto toga nas "uče" kako se ne bojati nakon seksanja

ZA
zagabria1
09:24 26.10.2017.

Ajde ne budalite. Prepisujte zanimljivije članke za koje neovlašteno zarađujete na klikovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije