Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnost

Ovo je razlog zašto bi muškarci trebali biti oprezni kada pružaju - oralni seks

seks, zaljubljeni par
Foto: Thinkstock
1/11
20.10.2017.
u 19:00

Istraživanja su pokazala zastrašujuće brojke, vjeruje se kako će do 2020. rak glave i vrata biti najčešći rak kojeg uzrokuje HPV.

Muškarci koji su prakticirali oralni seks s pet ili više različitih partnerica/partnera, imaju visok rizik od razvijanja raka vrata i glave, a koji uzrokuje virus HPV, pokazalo je istraživanje.

Do sada je Humani Papiloma virusa (HPV) bio najčešći uzrok raka vrata maternice, dok su najčešći uzroci raka grla i vrata pušenje i česta konzumacija alkohola. 

Znanstvenici s John Hopkinsa upozorili su u petak da muškarci nisu ni svjesni koliko su u većem riziku od obolijevanja u odnosu na žene.

Istraživanja su pokazala zastrašujuće brojke, vjeruje se kako će do 2020. rak glave i vrata biti najčešći rak kojeg uzrokuje HPV. 

Ovo najnovije istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Annals of Oncology, posljednji je dokaz da se protiv HPV-a trebaju cijepiti i dječaci, a ne samo djevojčice, piše Daily Mail.

Postoji više od sto različitih tipova virusa HPV-a, a poznato je da ih samo nekoliko uzrokuje rak. Ovo istraživanje pokazalo je da je bitno identificirati tko su riskantne skupine i zašto kako bi se spriječila oboljenja, navodi se. Rizik od zaraze HPV-om raste kako raste i broj seksualnih partnera, ali i ako se radi o pušačima i osobama koje često konzumiraju alkohol. 

Komentara 19

SC
schwertransport
19:40 20.10.2017.

ja stavim kondom na jezik

KV
kvatrić
20:31 20.10.2017.

Već naslov je čudan, pa reko da vidim što nam sad prodaju. I naravno, poruka "otkrića istraživanja" je kako se i dječaci moraju cijepiti. Mrš bagro farmaceutsko-eugeničarska sa svojim cjepivima!

MI
Milan1
22:10 20.10.2017.

Vlc Tolj zar je ovo , zaista, tema jednog ovakvog gradjanskog dnevnika..? Gdje ste Vi u ovoj prici..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije