Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvrstite u rutinu

Osim kao napitak, kavu možete koristiti i za njegu kože; stručnjaci objašnjavaju kako

shutterstock
04.05.2020.
u 07:00

Uz maslinovo i kokosovo ulje, kava je jedan od najpristupačnijih sastojaka koji možete koristiti za uljepšavanje i gotovo svi ju imate kod kuće.

Kava ima niz beauty benefita i možemo ju koristiti na bezbroj načina. Jedna je od prirodnih sastojaka kojoj stručnjaci pripisuju niz dobrih svojstava za kožu, od čišćenja do smanjivanja pojave celulita, prenosi PinkVilla.

"Kava sadrži antioksidante koji pomažu našoj koži u borbi protiv slobodnih radikala, a to znači da radi na usporavanju starenja kože", komentirala je dermatologinja slavnih Dr. Apratim Goel.

Mljevena kava može se koristiti kao piling koji čisti kožu od mrtvih stanica i čini je glatkom i mekanom. "Obratite pažnju pritom na mjesta gdje je koža grublja, poput laktova, koljena i stopala", ističe dermatologinja. Piling možete napraviti i na usnama, malim i laganim masažnim pokretima. Naravno, kava je nezaobilazna i jedna od najpopularnijih namirnica i kod rješavanja celulita. "Mnoge formule za celulit imaju sastojak kave koja potiče cirkulaciju i ubrzava procese minimiziranja celulita te ujednačava kožu."

Koliko Hrvati piju kave pogledajte u videu:

Ima i anti-age benefite, uglavnom kod smanjenja gubitka vode koja je ključna za mekanu i mladenačku kožu. "Ovaj sastojak može potaknuti proizvodnju elastana i kolagena, koji su zaslužni za elastičnost kože." 

Što se tiče akni, sastojak kave i njegov niacin imaju protuupalna i antibakterijska svojstva, čime smanjuje mogućnost pojave akni i prištića.

Možete ju koristiti i za masku za lice - uzmite jednu žlicu mljevene kave i jednu žlicu jogurta. Stavite masku na lice i dekolte te umasirajte laganim pokretima i ostavite pet minuta, nakon toga isperite toplom vodom. 

Komentara 1

Avatar NancyAT87
NancyAT87
07:20 04.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­t­ok︆­.︆­c︆­o︆­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije